Home

Energie-efficiencyplan
Geschreven door Joost   
dinsdag 18 november 2008 19:03

(EEP)

In het Energie Efficiency Plan beschrijft een tot het Convenant Benchmarking energie-efficiency toegetreden bedrijf welke maatregelen het neemt om zijn prominente positie op het gebied van energie-efficiency te bereiken en te behouden. Overigens wordt ook binnen de meerjarenafspraken (sinds MJA3) gesproken van een energie-efficiencyplan.

Relevantie
Het toegetreden bedrijf brengt periodiek de afstand in kaart die zijn procesinstallatie op het gebied van energie-efficiency heeft tot de wereldtop.

Uitwerking
De kern van het medio 1999 afgesloten Convenant Benchmarking energie-efficiency is dat industriƫle bedrijven zich verplichten om op het gebied van energieprestaties tot de wereldtop te gaan behoren.

Bedrijven die toetreden tot dit convenant stellen een EEP op waarin staat beschreven hoe groot de afstand van het bedrijf tot de wereldtop is en op welke wijze die afstand wordt overbrugd. Het Verificatiebureau Benchmarking Energie-efficiency (VBE) voorziet deze plannen van advies, waarna het bevoegd gezag ze beoordeelt.

Naast energie-efficiency streven de deelnemers ook naar reductie van de CO2-uitstoot. Uit de tot eind 2002 ingediende EEP's en de eindrapportages over het jaar 2001 is berekend dat een vermindering van de CO2-emissie in 2012 van 5,1 miljard kg voor de industrie tot de mogelijkheden behoort.


Gerelateerde factsheets
Benchmarking
Convenant
Energiebeleid

Link
SenterNovem

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals