Joost quote...

...Pieter Boot is Hoofd sector Klimaat, Lucht en Energie bij het Planbureau voor de Leefomgeving: 'Eerste stappen zijn makkelijker dan volhardend doorgaan op ingeslagen weg’. 

Home Afval

Kanaal afval
Het Nieuwe Produceren 2018 focust op ‘upcycling’

Duurzaam betekent in onze beleving nog te vaak houdbaar. Maar willen we nog rondrijden in vervuilende diesels uit de jaren negentig?

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
Je afgedankte smartphone is een kleine goudmijn

De hoeveelheid e-waste - afgedankte producten met een batterij of stekker - neemt snel toe. Smartphones en mobile telefoons maken een groot deel van die afvalberg uit.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 
Doorbraak in strijd tegen plasticsoep

Om na vele jaren een doorbraak te forceren in de strijd tegen plasticsoep, komt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met het verpakkend bedrijfsleven, gemeenten en andere betrokken partijen met nieuwe doelen en maatregelen: 70 tot 90 procent minder plastic flesjes in het zwerfafval en 90 procent hergebruik van kleine flessen. Bedrijfsleven en gemeenten zullen direct aan de slag gaan.

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

 
Minder elektrische apparaten in restafval

De hoeveelheid afgedankte kleine elektrische apparaten (e-waste) in het restafval daalt. In de periode 2012-2016 is de hoeveelheid klein e-waste die de consument jaarlijks als restafval weggooit met een derde verminderd van 33,6 tot 21,9 miljoen kilo. E-waste dat mensen weggooien, gaat verloren voor recycling.

Lees verder bij Wecycle

 
Verkoop, gebruik en afgedankte elektrische apparatuur

In 2016 is in totaal ongeveer 371 miljoen kg aan elektronische en elektrische apparaten, inclusief zonnepanelen, (EEA) op de markt gebracht. Dit komt overeen met gemiddeld 21,9 kg per inwoner. In hetzelfde jaar kwam per inwoner 23,9 kg vrij als afval (AEEA) (400 miljoen kg).

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Hoe wordt Amsterdam energieneutraal?

De TU Delft heeft plannen gemaakt om Amsterdam energieneutraal te maken. Het gaat om een stevig pakket maatregelen, waarmee een nieuw gemeentebestuur volgens de onderzoekers snel aan de slag zou moeten.

Lees verder bij NOS.nl

 

Video van de week

Video van de week

1008827

Smeltend Zwitserleven

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 246 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Great Derangement 120Amitav Ghosh
The Great Derangement

''His book serves as a great writer’s summons to confront the most urgent task of our time.''
Lees verder

Agenda afval

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals