Home Afval ‘Plastic scheiden: nauwelijks resultaten’

‘Plastic scheiden: nauwelijks resultaten’

‘Best goed om mensen bewust te maken van het afvalprobleem, maar maak geen misbruik van goedwillende burgers met een milieuhart', vindt Robbert van Duin van het Recycling Netwerk. Hij ziet vooral de verpakkingsindustrie die zijn eigen straatje schoonveegt.

‘Zij organiseren deze actie om te laten zien dat ze echt wel wat doen. Veel groene marketing, maar resultaten zijn er nauwelijks. In het begin kun je de partijen misschien nog vriendelijk vertrouwen, maar als dat niet lukt, moet de overheid eraan te pas komen.' Het heffen van statiegeld is volgens hem de enige maatregel die zorgt voor schonere straten.

Eind jaren negentig stond Van Duin aan de wieg van het eerste Convenant Verpakkingen. De verpakkende industrie beloofde het aantal zwervende blikjes en flesjes met 80 procent terug te brengen. Uit onderzoek van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden bleek achteraf dat zwerfafval juist was toegenomen.

Bron
Trouw
Gerelateerd factsheet
Afvalscheiding

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 05 23 om 14.57.32

Environmental Science

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 119 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Resilience 120Zinta Zommers & Keith Alverson
Resilience

''This book brings together contributions from the world's foremost experts to provide the first systematic test of the ability of polycentric thinking.''
Lees verder

Agenda afval

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals