Kunststof kozijnen voor minder energieverbruik

Kunststof kozijnen

Nieuwe kunststof kozijnen zijn tegenwoordig een goede aanschaf voor huiseigenaren die op zoek zijn naar mogelijkheden om energie te besparen. Ze bieden een breed scala aan voordelen die helpen bij het verminderen van energieverlies en het verlagen van de stookkosten. In dit artikel zullen we kijken naar de vele manieren waarop nieuwe kozijnen kunnen bijdragen aan energiebesparing en tips geven om de maximale voordelen te behalen.

Voordelen van een kunststof kozijn voor energiebesparing

Uitstekend isoleren

Een van de belangrijkste voordelen van het kunststof kozijn t.o.v. het houten kozijn, zijn de uitstekende isolerende eigenschappen. Kunststof is van nature een isolerend materiaal, waardoor het warmteverlies door de kozijnen wordt geminimaliseerd. Dit betekent dat de warmte in de winter binnen blijft en de kou buiten wordt gehouden, en vice versa in de zomer. Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing, omdat de behoefte aan verwarming en koeling wordt verminderd.

Minimale luchtlekkage

Kunststof kozijnen hebben ook het voordeel van minimale luchtlekkage. Dit betekent dat er geen tocht of koude lucht van buiten naar binnen kan komen via de kozijnen. In tegenstelling tot houten kozijnen, die na verloop van tijd kunnen krimpen en uitzetten waardoor er kieren ontstaan, behouden kunststof kozijnen helemaal hun integriteit en sluitend vermogen. Dit draagt bij aan een verbeterde energie-efficiƫntie van het huis.

Besparing op stookkosten

Doordat duurzame kunststof kozijnen in combinatie met HR glas een uitstekende isolatiewaarde bieden en luchtlekkage minimaliseren, kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun stookkosten. Deze kozijnen houden de warmte binnen en voorkomen dat deze ontsnapt, waardoor de behoefte aan verwarming wordt verminderd. Dit vertaalt zich in lagere energierekeningen en een verlaagde ecologische impact.

Duurzaamheid en langdurige energiebesparing

Naast het directe voordeel van energiebesparing hebben kunststof kozijnen ook een lange levensduur. Anders dan houten kozijnen is dit type kozijn bestand tegen vocht, schimmels en rot, waardoor ze niet snel verslijten. Dit betekent dat ze gedurende vele jaren energiebesparingen kunnen blijven bieden, zonder dat ze vroegtijdig vervangen hoeven te worden.

Prachtige looks

Kies je voor nieuwe kozijnen, dan zijn deze beschikbaar in uiteenlopende kleuren voor afwerking van de buitenzijde en binnenzijde. Een eigentijdse uitstraling is mogelijk met bijvoorbeeld groengekleurde kozijnen maar ook een klassieke uitstraling is mogelijk met houtlook houtnerf folie die niet van echt hout te onderscheiden is.

Subsidie

Ga je voor nieuwe kozijnen? Onderzoek de mogelijkheid tot subsidie voor je kunststof kozijnen. Op die manier wordt de aanschaf van je kozijnen wel heel voordelig!

Diverse opties

Een kunststof kozijn is meer dan alleen een raam. Zo kan er tijdens de productie en montage rekening gehouden worden met diverse wensen zoals:

  • Plaatsing van de scharnieren
  • Hang en sluitwerk
  • Soorten profielen
  • Wel of geen veiligheidsglas
  • Wel of geen draaikiepraam
  • Plaatsing van ventilatieroosters

Houd bij het samenstellen van jouw producten rekening met alle geboden opties, maar let wel: meer opties zorgen voor een hogere prijs.

Onderhoudsarm

Duurzame kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Schilderen en verven behoort eigenlijk tot het verleden. Kunststof kozijnen schoonmaken is eenvoudig! Tijdens het ramen lappen kan je ieder kozijn meenemen met een zachte spons en een beetje sop.

Tips voor het maximaliseren van energiebesparing met kunststof kozijnen

Er zijn enkele belangrijke tips die kunnen helpen bij het maximaliseren van de energiebesparing bij het gebruik van kunststof kozijnen.

Kies voor hoogwaardige isolatieglas

Om de isolerende eigenschappen van kunststof kozijnen te optimaliseren, is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige ramen gemaakt van HR++ glas. Dit type glas heeft een speciale coating die warmteverlies minimaliseert en helpt om het huis op een constante temperatuur te houden.

Zorg voor een goede plaatsing en afdichting

Het is essentieel om kunststof kozijnen op de juiste manier te laten plaatsen en af te dichten. Een goede montage zorgt ervoor dat er geen kieren of openingen zijn waar warme lucht kan ontsnappen. Daarnaast moet de afdichting van de kozijnen goed worden onderhouden, om luchtlekkage te voorkomen.

Onderhoud regelmatig en behoud de isolerende eigenschappen

Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Door het onderhoud goed bij te houden, behouden de kozijnen hun isolerende eigenschappen en blijven ze optimaal presteren in termen van energiebesparing.

Kunststof kozijnen op maat

Om optimaal te profiteren van de energiebesparende voordelen van kunststof kozijnen, is het belangrijk om de juiste maat en proporties te bepalen voor de ramen en deuren van het huis. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen goed passen en een goede isolatie bieden. Maatwerk kozijnen kan je eenvoudig online vinden, en kunststof kozijnen op maat maken is enkele minuten werk met een handige online configurator die veel leveranciers bieden. Geen vertrouwen in je verkregen afmetingen? Laat je kozijnen inmeten door een professional.

Kozijnen laten inmeten

Het vinden van de juiste leverancier

Bij het investeren in kunststof kozijnen is het belangrijk om de juiste leverancier te kiezen. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het vinden van een betrouwbare en ervaren leverancier:

Zoek naar ervaring en expertise

Kies een leverancier die vele jaren ervaring heeft in het leveren en installeren van kunststof kozijnen. Ervaring is een indicatie van betrouwbaarheid en vakmanschap.

Vraag naar referenties en beoordelingen

Vraag de leverancier naar referenties van tevreden klanten en lees beoordelingen online. Dit kan u een goed idee geven van de kwaliteit van het werk dat zij leveren.

Vergelijk prijzen en informeer naar garanties

Vergelijk prijzen van verschillende leveranciers om te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt. Zorg er ook voor dat u vraagt naar garanties op de kozijnen en de installatie, zodat u met een gerust hart kunt investeren.

Conclusie

Kunststof kozijnen zijn een uitstekende keuze voor huiseigenaren die willen besparen op energiekosten en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met hun uitstekende isolatie, minimale luchtlekkage en langdurige energiebesparing, bieden ze tal van voordelen. Door te zorgen voor hoogwaardige isolatieglas, een goede plaatsing en afdichting, regelmatig onderhoud en het vinden van de juiste leverancier, kunt u de meeste voordelen halen uit uw kunststof kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *