Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Installatiebranche: ‘Meer CO2-metingen op scholen’

Uneto-VNI, de branchevereniging van installateurs, wil dat er grootschalig CO2-metingen worden uitgevoerd op scholen om zo de kwaliteit van het binnenmilieu te testen en te verbeteren. De branchevereniging reageert met deze oproep op berichtgeving over slecht functionerende ventilatiesystemen op scholen. 

Lees verder bij NEN

 
NASA gaat alle bossen ter wereld op één kaart zetten

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie werkt op dit moment aan een nieuw instrument voor het internationale ruimtestation, waarmee het mogelijk is om een 3D-kaart te maken van alle bossen op aarde. NASA probeert zo te achterhalen in welke mate de bomen verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van koolstofdioxide in de atmosfeer. 

Lees verder bij Scientias.nl

 
Ozonlaag laat eerste teken van herstel zien

De ozonlaag rond de aarde herstelt zich en rond de helft van deze eeuw kan de laag weer de omvang hebben zoals in de jaren 80. Dat hebben het milieuprogramma van de VN (Unep) en de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) vandaag verklaard.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Reacties Europarlementariërs op energiebeleid Juncker

De nieuwe Europese Commissie brengt grote wijzigingen op het terrein van energie. De posten voor Energie en Klimaat, voorheen onder leiding van de Duitser Günther Oettinger en Deense Connie Hedegaard, worden samengevoegd.  De Spanjaard Miguel Cañete wordt door Commissievoorzitter Juncker voorgedragen voor deze klus. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Collectieve aankoop windmolens groot succes

De vraag naar het zelf opwekken van duurzame stroom via een “stukje” windmolen, bijvoorbeeld via het initiatief Winddelen, blijft stijgen. Deze week bereikte aanbieder de Windcentrale alweer twee nieuwe mijlpalen: de grens van €15 miljoen aan geïnvesteerd geld via particulieren werd overschreden, en tegelijk die van 15.000 deelnemende huishoudens. 

Lees verder bij HappyNews

 
CO2 van kolencentrale afgevangen voor oliewinning

In het Texaanse Houston komt de eerste Amerikaanse koolstofdioxide-afvang op commerciële schaal bij een bestaande kolencentrale. De bouw is inmiddels van start gegaan. 

Lees verder bij Technisch Weekblad

 
“Zogenaamde ‘pauze’ opwarming aardoppervlak bedrieglijk”

Sinds 1998 zijn temperaturen aan het oppervlak minder gestegen dan tussen 1970 en 1998. Volgens Bart Verheggen, Lector Aardwetenschappen aan het Amsterdam University College en een fervent blogger, is er echter geen trendbreuk en zal dit proces zich na verloop van tijd weer omkeren. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Lachen: kernenergie voor onafhankelijk Russen

Met de kortstondige terugkeer van de zomer komt ook de komkommertijd in de herkansing. CDA-voorman Sybrand van Haersma Buma gaf een komkommerboodschap af met zijn voorstel voor kernenergie, om ons zo onafhankelijker van Rusland te maken. 

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
‘Thorium kan olie binnen vijf jaar overbodig maken’

Vergeet de windmolens, zonne-energie en vooral de rijke oliesjeiks. Een beetje regeringsleider richt zich op thorium: een overvloedig en goedkoop metaal dat een schoon en veilig alternatief voor uranium vormt. 

Lees verder bij Scientias.nl

 
Minister: trek de stekker uit STROOM!

Het concept Wetsvoorstel STROOM dat het  ministerie van Economische Zaken ter consultatie heeft gepubliceerd en waarop partijen tot en met afgelopen maandag konden reageren, heeft een storm van kritiek opgeleverd. Met name de poging om tot één Energiewet te komen die de huidige Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet integreert, dreigt een fiasco te worden. 

Lees verder bij VEMW

 
Water ontzilten met zonne-energie

Elektrodialyse is de goedkoopste optie voor de drinkwatervoorziening van afgelegen Indiase dorpen. Je kunt zo namelijk toe met een minimum aan zonnepanelen en accu’s, hebben MIT-onderzoekers becijferd. 

Lees verder bij Chemisch2Weekblad

 
CO2 groeit sneller dan ooit

De concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer is in 2013 sneller gestegen dan in de afgelopen dertig jaar en heeft een nieuw recordpeil bereikt. Dat meldt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). h

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 

Video van de week

Video van de week

golf kl

Animatie van (en over) micro-plastic

Bekijk de video 

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 132 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

Water resource 60Claudia Baldwin, Mark Hamstead
Integrated Water Resource Planning

"This book provides practical, evidence-based guidance on water resource planning."
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals