Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Populariteit duurzame installatietechnieken neemt toe

De populariteit van innovatieve en duurzame installatietechnieken zoals ledverlichting, zonnepanelen en elektrische warmtepompen, zal de komende jaren sterk toenemen. Installatiebedrijven nemen daar nu vaak het voortouw in.

Lees verder bij NEN

 
Bedrijven kunnen €725 miljoen p.j. besparen op verlichting

Bedrijven en kantoren laten jaarlijks € 725 miljoen op de plank liggen doordat ze hun onzuinige ouderwetse TL-lampen niet vervangen door zuinigere exemplaren. Zij stoten onnodig veel CO2 uit, vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van bijna 1 miljoen auto’s.

Lees verder bij Natuur & Milieu

 
Goede windmolens gesloopt om extra subsidie te vangen

Energiebedrijven, boeren en andere exploitanten van duurzame energie willen zeker 172 recent gebouwde megawindmolens slopen en vervangen om extra subsidie te kunnen incasseren. Als zij dit jaar nog een vergunning regelen voor de nieuwe turbines, maken zij aanspraak op meer dan 350 miljoen euro groene stroomsubsidie.

Lees verder bij het AD

 
88 miljard voor nog meer olie

Rapport: overheden steken tweemaal zo veel in exploratie als bedrijfsleven. Overheden en staatsbedrijven van de G20-landen steken jaarlijks 88 miljard dollar in de exploratie van nieuwe fossiele brandstofvoorraden.

Lees verder bij Chemisch2Weekblad

 
Amerika geeft 3 miljard aan klimaatfonds arme landen

De Verenigde Staten gaan 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) steken in het Groene Klimaatfonds van de Verenigde Naties (VN) Dat heeft president Barack Obama vandaag aangekondigd in de marge van de G20-top in het Australische Brisbane.

Lees verder bij Trouw

 
CBS: CO2-uitstoot stijgt licht door groei productie

De Nederlandse economie heeft 0,4 procent meer CO2 uitgestoten in het derde kwartaal van 2014 dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gecorrigeerd voor het verschil in weer steeg de CO2-uitstoot met 1,0 procent.

Lees verder bij CBS

 
Kabinet stort 100 miljoen in klimaatfonds

Het kabinet stort 100 miljoen euro in het Groene Klimaatfonds. Met geld uit dat fonds moeten de armste landen de gevolgen van klimaatverandering kunnen aanpakken.

Lees verder bij de Volkskrant

 
De grootste vervuilers zijn het eens: Obama-Xi

China en de Verenigde Staten hebben de wereld overvallen met een akkoord over de strijd tegen klimaatverandering. Zonder dat iemand het verwachtte, werd de top in Beijing afgesloten met een deal waarin het belangrijkste land uit de geïndustrialiseerde wereld het eens is geworden met het belangrijkste ontwikkelingsland – om maar weer eens de scheiding (tussen Annex I en non-Annex I) aan te brengen waarmee in 1997 het Kyoto-protocol werd dichtgetimmerd.

Lees verder bij Nrc.nl

 

Video van de week

Video van de week

Snelweg-kl

Maassluis wil actie tegen herrie A20

Bekijk de video

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 188 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

Zakdoek-klDick van der Meijden
Zakboek Handhaving Milieuwetgeving 2015

"Een heldere handreiking voor toezichthouders en handhavers van overheden."

Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals