Home Energie

Energie/klimaat
Brabant sluit aan bij Klimaatcoalitie

De provincie Noord-Brabant is lid geworden van de Nederlandse Klimaatcoalitie. Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Milieu en Water) ondertekende de gedragscode tijdens de najaarsbijeenkomst van de Nederlandse Klimaatcoalitie in het provinciehuis.

Lees verder bij Brabant

 
Tesla toont spierballen en verduurzaamt compleet eiland

Tesla neemt SolarCity over en wil graag laten zien wat het allemaal kan. Het eiland Ta’u in Amerikaans-Samoa stapt helemaal over op een grid van accu’s en zonnepanelen.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Verkeersveiligheid: elektrische auto’s moeten geluid maken

Voor een betere verkeersveiligheid is het belangrijk dat elektrische auto’s van zich laten horen. Het is zowel een nadeel als een voordeel.

Lees verder bij Groen7

 
De fossiele schandalen van ING

Van een omstreden kolencentrale in Indonesië tot een oliepijplijn dwars door het gebied van inheemse Amerikanen: ING investeert wereldwijd in grote fossiele projecten. Het Nederlandse bedrijf draagt daarmee bij aan de schending van mensenrechten en klimaatverandering.

Lees verder bij Greenpeace

 
Succes Trump verstoort illusie van een succesvol klimaatbeleid

De verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten schokte de wereld. Hij is een evidente narcist met nog een reeks karaktereigenschappen die zijn presidentschap bepaald gevaarlijk maken.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Aanbesteding voor inkoop groene stroom voor Rijksoverheid van start

De Rijksoverheid wil de komende jaren alle groene stroom die het rijk nodig heeft inkopen inclusief certificaten (garanties van oorsprong). De stroom moet uit wind- of zonne-energie uit Nederland komen of uit een aantal Europese landen.

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

 
Amerikaanse burgemeesters sturen Trump open brief over klimaat

Burgemeesters van 37 Amerikaanse steden hebben aankomend president Donald Trump in een open brief opgeroepen om de klimaatverandering gezamenlijk aan te pakken. ‘Beste President-elect Trump, wij hebben onszelf belast met de taak om actie te ondernemen en de klimaatcrisis zelf aan te pakken in onze steden’, steken de burgemeesters van wal.

Lees verder bij MO

 
Minder zee-ijs, en dan?

Het noordpoolgebied kreunt momenteel onder ongewoon hoge temperaturen, met een extreem kleine oppervlakte aan Arctisch zee-ijs tot gevolg. Er wordt duchtig over deze onderwerpen getweet en ook Vlaamse media brachten het onderwerp.

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
Zeewier dringt uitstoot van vee terug

Als je 2 procent gedroogd zeewier aan veevoer toevoegt, kan je de methaanuitstoot van herkauwers terugdringen met 99 procent. Australische onderzoekers testten soorten zeewier met een kunstmatige pens.

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
Slimme meter: energiebesparing blijft achter bij verwachting

De Rijksoverheid maakt zich sterk voor energiebesparing in de bebouwde omgeving. Daarom vindt momenteel in Nederland een grootschalige installatie van slimme meters in woningen plaats.

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
Ambtenaren ontevreden over tempo klimaatbeleid

Gemeenten, provincies en –in mindere mate- waterschappen in ons land moeten beter inspelen op toekomstige wateroverlast door extreem weer. Het overgrote deel van de ambtenaren, bestuurders en adviseurs op die bij dit thema betrokken zijn, voelen en prediken de urgentie, maar zien te weinig pro actief beleid om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 507

Video van de week

Video van de week

nitrogen3

Nitrogen & Phosphorus Cycles: Always Recycle! 

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 209 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Climate Change Fiction 120Antonia Mehnert
Climate Change Fictions

''This book moves beyond a solely ecocritical analysis.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals