Home Energie

Energie/klimaat
Wet VET: waarom gasloos wél kan

Drie weken gelden stuurde de NEPROM, Bouwend Nederland en AEDES een alarmerende brief naar de ministers van BZK en EZ over de invoering van de Wet VET (Wet Voortgang EnergieTransitie). Met behulp van die wet krijgt de minister de mogelijkheid om het gebruik van aardgas per 1 juli min of meer te verbieden. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

Lees meer... [Wet VET: waarom gasloos wél kan]
 
Hogere CO2-uitstoot in het eerste kwartaal 2018

De CO2-uitstoot in Nederland was in het eerste kwartaal 2,5 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Volgens de eerste berekening groeide in dezelfde periode het bruto binnenlands product (bbp) met 2,8 procent. 

Lees verder bij CBS

 
Planten op wandel, en de mens maakt het ze gemakkelijk

Ons gedrag beïnvloedt direct de verspreiding van plantensoorten, lokaal zelfs nog meer dan het opwarmend klimaat. Dat is de belangrijkste conclusie van de doctoraatsthesis van Jonas Lembrechts van de Universiteit Antwerpen, die planten in berggebieden over de hele wereld bestudeert. 

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
Competitieve industrie nodig voor investeringen in transitie:

De Europese energie-intensieve industrie moet competitief kunnen opereren om te kunnen innoveren en te investeren in verduurzaming. Daarvoor is een ondersteunend instrumentarium nodig met een afstemming tussen het beleid voor klimaat, energie en industrie. 

Lees verder bij VEMW

 
Kritiek op Shell: ambities zijn niet Klimaatakkoord-proof

Op de aandeelhoudersvergadering van Shell wordt morgen opnieuw een resolutie over het klimaat in stemming gebracht. De financiële actiegroep Follow This hoopt daarmee te bereiken dat Shell de winst niet langer investeert in olie en gas, maar in nieuwe energiebronnen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Energieslag levert 16% energiebesparing op bij Rotterdamse basisscholen

De meeste duurzame school van Nederland, of in ieder geval Rotterdam; dat is de inzet van Energieslag. Leerlingen van Rotterdamse basisscholen konden hiervoor ideeën aandragen en uitvoeren. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Meteorologische gegevens, 1990-2017

In 2017 bedroeg de gemiddelde jaartemperatuur in De Bilt 10,9 ºC en was hiermee een fractie warmer dan een jaar eerder. De winter 2017/2018 in haar geheel was vrij zacht met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 3,7 °C tegen 3,4 °C normaal. 

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
‘ABP in 2020 klaar met verduurzaming aandelen’

ABP stelt wel degelijk op schema te liggen wat betreft de verduurzaming van haar beleggingsportefeuille. Recent onderzoek van de Both Ends, waaruit zou blijken dat de bijdrage aan de klimaatdoelen van Parijs niet conform de gedane belofte is, is volgens het pensioenfonds onvolledig. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Groot pensioenfonds staakt kolenbeleggingen en zet druk op Shell

Het pensioenfonds voor de grootmetaal, PME, belegt niet meer in producenten van steenkolen. Het fonds wil helpen de CO2-uitstoot terug te dringen en vindt het gebruik van steenkolen daarom niet meer van deze tijd. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Twee oudste kolencentrales dicht in 2025

De kolencentrales Amercentrale en Hemweg moeten in 2025 dicht. De drie andere kolencentrales, in de Rotterdamse haven en de Eemshaven, moeten in 2030 stoppen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Duurzame energie in SDE+ wordt nog steeds goedkoper

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in het najaar van 2017 vanuit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) ondersteuning toegezegd aan 4.215 projecten. Opvallend is dat de kosten voor wind op land blijven dalen. Wat verder opvalt is de massale inschrijving door zonne-energieprojecten (zon-PV), met maar liefst 3.945 projecten. 

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 572

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 05 23 om 14.57.32

Environmental Science

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 231 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Resilience 120Zinta Zommers & Keith Alverson
Resilience

''This book brings together contributions from the world's foremost experts to provide the first systematic test of the ability of polycentric thinking.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals