Home Energie

Energie/klimaat
Kabinet in beroep tegen klimaatvonnis

De staat gaat in beroep tegen een rechterlijke uitspraak dat Nederland meer moet doen aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Dat maakt het kabinet dinsdag bekend.

Lees verder bij het AD

 
Grasland naast provinciale weg N470 wekt energie op

Plant-e gaat in het natte grasland bij de provinciale weg N470 stroom opwekken uit levende planten. Het is de bedoeling dat hiermee straatverlichting naast de weg alsmede verkeerslichten en signalering op deze stroom kan werken.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Energieneutraal campusgebouw voor TU Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/E) opent het energiezuinige Flux-gebouw. Het duurzame campusgebouw behoort tot de zuinigste utiliteitsgebouwen van Nederland.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Dijkstra: “Klimaatzaak moet precedent voorkomen”

VVD-Kamerlid zegt vrijwel zeker te zijn dat hogere rechter vonnis zal verwerpen. Het is niet aan de rechter maar aan de politiek om te oordelen over het klimaatbeleid van de overheid, vindt Tweede Kamerlid Remco Dijkstra.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Opbouw van Windpark Westermeerwind gestart

De opbouw van 48 windturbines van Windpark Westermeerwind is gestart. De eerste toren is geplaatst op de al eerder gerealiseerde fundering.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Nederlandse ombouw van Groningengas pas na 2030

De ombouw van de gasvoorziening en de gasverbruikende toestellen van laagcalorisch Groningengas naar hoogcalorisch gas uit onder meer Noorwegen en Rusland gaat gefaseerd plaatsvinden. Duitsland start als eerste een 10-jarige ombouw in 2020, dan volgen België en Frankrijk in de periode 2024-2030 en tot slot volgt Nederland na 2030.

Lees verder bij VEMW

 
Van der Hoeven: uitspraken groene economie onjuist

Voormalig minister Maria van der Hoeven komt terug op eerdere uitspraken die ze deed over subsidies voor groene energie en de groene economie. Groene energie is wel bruikbaar om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zo stelt ze in een interview met De Volkskrant.

Lees verder bij de Groene Courant

 
Fors hoger kolenverbruik door centrales in 2015

Nederlandse energiecentrales hebben nog nooit zoveel kolen verstookt als in de afgelopen vijf maanden. Ondanks pogingen de energievoorziening te vergroenen en de uitstoot van broeikasgas te verlagen, lag het kolenverbruik bijna een derde hoger dan in de afgelopen drie jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder bij de Volkskrant

 
NASA: ‘1 meter zeespiegelstijging onvermijdelijk’

Het wordt volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA onvermijdelijk dat de zee minstens één meter zal stijgen in de komende 100 tot 200 jaar. De NASA baseert zich op nieuwe satellietgegevens.

Lees verder bij Wel.nl

 
Raad van State neemt kernafvalbeleid onder de loep

Vanmorgen schreef Peer de Rijk, directeur van anti-kernenergieorganisatie WISE, een opinieartikel in de Volkskrant waarin hij het kabinet oproept besluiten over kernafval niet honderd jaar uit te stellen. Hij doet deze oproep omdat aanstaande zondag, 23 augustus, de termijn verstrijkt waarbinnen Nederland haar nationaal programma kernafval aan de Europese Commissie had moeten sturen.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Klimaat jaagt toeristen weg uit Zuid-Europa

De verandering van het klimaat heeft gevolgen voor het toerisme. Landen als Estland, Letland, Slovenië en Slowakije worden populair, het gebied rond de Middellandse Zee te heet en te droog, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van de EU.

Lees verder bij Trouw

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 449

Video van de week

Video van de week

crescent dunes3

The Crescent Dunes Solar Energy Project

A solar thermal power plant that works day and night

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 204 gasten online

Nieuwsbrief

MilieuFocus Kennisbank: altijd actueel

Nieuwe column  
Duurzame onafhankelijkheid

Actuele factsheets

  Actuele factsheets
Afvalhergebruik   Oppervlaktewaterkwaliteit
Cradle to Cradle   Thermische verontreiniging
KRB   Verandering van klimaat
KRW   Wlv of Wet Luvo

Boek van de week

climatechange2Chih-Pei Chang, Michael Ghil, Mojib Latif , John M Wallace
Climate Change

'The conclusion of this research is that climate variability on decadal and longer time scales is so large that sidestepping it may lead to false estimates of the climate's sensitivity.

Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals