Home Energie

Energie/klimaat
Thailand wordt zonnekampioen Zuidoost-Azië

Thailand voegt in sneltempo meer zonneparken toe aan het net. Het land zal eind dit jaar meer capaciteit hebben dan alle andere landen in de regio samen. Thailand vertrouwde in het verleden vooral op de eigen aardgasreserves, maar die raken snel op en de invoer van brandstoffen uit het buitenland kost handenvol geld.

Lees verder bij HappyNews

 
VolkerWessels bouwt windfabriek van € 450 mln in VK

VolkerFitzpatrick, een dochterbedrijf van bouwconcern VolkerWessels, bouwt bij de Britse kustplaats Hull een fabriek voor windturbinebladen. Windmolenfabrikant Siemens steekt bijna € 450 mln in de locatie.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Waarom warmt de aarde eigenlijk op?

Wetenschappers beweren dat de aarde opwarmt door de verhoogde uitstoot van broeikasgassen. Maar is dit echt zo?

Lees verder bij Scientias.nl

 
Grondwater in de Kempen heeft energie van kerncentrale

Diep in de Kempische bodem zit heet grondwater dat potentieel genoeg elektriciteit kan opwekken om een kerncentrale jaloers te maken. Een lokaal project tast de rendabiliteit ervan af.

Lees verder bij ZDNet.nl

 
Voorstel ETS-hervorming gemiste kans voor industrie

De Europese Commissie heeft deze week een voorstel gedaan om het emissiehandelssysteem ETS post 2020 aan te passen teneinde het gestelde doel van een emissiereductie van 40 procent in 2030 te realiseren. VEMW stelt vast dat het pakket een versobering van bestaande ondersteunende maatregelen betreft, die de mogelijkheden van de industrie om een klimaatbijdrage te leveren verslechtert in plaats van bevordert. Het emissiehandelssysteem ETS is in 2005 ingevoerd.

Lees verder bij VEMW

 
‘Exxonmobil gaf miljoenen aan campagne klimaatontkenners’

Het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil gaf 2,3 miljoen dollar aan Amerikaanse congresleden en een lobbyisten die klimaatbeleid tegenwerkten. Dit schrijft de Britse krant The Guardian op basis financiële documenten.

Lees verder bij Groene Courant

 
Investeringen in groene energie wereldwijd stabiel

In het tweede kwartaal van dit jaar is er 73,5 miljard dollar geïnvesteerd in groene energie, 0,2 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. In Europa daalden de investeringen met 23 procent naar 12,7 miljard dollar.

Lees verder bij Groene Courant

 
Attero: “Productie groen gas in gevarenzone”

Afvalverwerker Attero en suikerproducent Suiker Unie luiden de noodklok wat betreft veranderende regels voor invoeden van groen gas in het gasnetwerk. Beide bedrijven produceren naast hun normale producten ook groen gas, maar een nieuw voorstel van minister Kamp van Economische Zaken om de Regeling Gaskwaliteit aan te passen leidt volgens de twee bedrijven ertoe dat het invoeden van groen gas in het Nederlandse aardgasnet op termijn vrijwel onmogelijk wordt.

Lees verder bij DuurzaamGeproduceerd.nl

 
'Een windturbine is gewoon een omgekeerde oliebron'

Op het land van een van de rijkste mannen van de Verenigde Staten, moet het grootste windpark van de VS verrijzen. Philip Anschutz verdiende zijn kapitaal in de olie-industrie.

Lees verder bij DuurzaamBedrijfsleven.nl

 
Carbon Club kan mondiale emissiemarkt regelen

De ogen zullen in december bij de klimaattop in Parijs gericht zijn op het klimaatakkoord: wordt het ambitieus en effectief? Investeerders en bedrijven met veel CO2-emissies zullen kijken naar een signaal voor de emissiemarkt.

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
“De hele energiesector sprak nauwelijks met elkaar”

Bedrijven die afhankelijk zijn van energie praten te weinig met elkaar. Samenwerking tussen de sectoren Water, Chemie, AgriFood en Energie wordt steeds belangrijker, maar de ondernemingen kennen elkaars wereld onvoldoende. Dat zegt Manon Janssen, die als Boegbeeld leiding geeft aan de Topsector Energie.

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 446

Video van de week

Video van de week

duurzaamheid3

Een geschiedenis van duurzaamheid

Noorden Duurzaam

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 194 gasten online

Nieuwsbrief

MilieuFocus Kennisbank: altijd actueel

Nieuwe column  
Een reservaat voor jagers

Actuele factsheets

  Actuele factsheets
Afvalwaterbehandeling   Indirecte hinder
Bodemsanering   Natuurbeschermingswet
Chemische oxidatie   Riooloverstort
Duurzame ontwikkeling   Waterbesparing

Boek van de week

Reasons in a Dark Time 60Dale Jamieson
Reason in a Dark Time

'In this book, philosopher Dale Jamieson explains what climate change is, why we have failed to stop it, and why it still matters what we do.'

Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals