Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Nieuwegein tegen winnen van schaliegas

Het college van Nieuwegein heeft onlangs een zienswijze met een aantal bedenkingen ingediend in reactie op de Concept notitie reikwijdte en detailniveau planMER Structuurvisie Schaliegas (concept NRD). Het standpunt is duidelijk: Nieuwegein was, is en blijft een schaliegaswinvrije gemeente.

Lees verder bij Dichtbij.nl

 
Wie kunnen nieuwe Smart Grids taken het beste oppakken?

De energietransitie leidt tot diverse nieuwe Smart Grids taken in decentrale elektriciteits- en gassystemen in de nabije toekomst. De belangrijkste nieuwe taken zijn gerelateerd aan flexibiliteit, oplaadpunten voor elektrische voertuigen, energie-efficiëntie, eigendom en beheer van slimme meters en databeheer. De vraag is welke taken het beste kunnen worden opgepakt door gereguleerde distributienetbeheerders (DSOs) of door commerciële partijen zoals leveranciers, energy service companies (ESCOs) en ICT bedrijven.

Lees verder bij ECN

 
België op zoek naar nieuwe energiebronnen

België stapt af van kernenergie en is daarom hard op zoek naar nieuwe energiebronnen. Er is een regeling gestart die energiebedrijven subsidieert als ze energie beschikbaar stellen, om het risico op een black-out te beperken.

Lees verder bij NUZakelijk.nl

 
Herziene energielabel voor utiliteitsbouw verplicht

De verplichtingen voor het energielabel utiliteitsbouw veranderen, omdat de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen is herzien. Het energielabel is vanaf 1 juli 2014 ook verplicht voor nieuwe utiliteitsbouw.

Lees verder bij NEN

 
Zon grootste energiebron in 2025

Thomson Reuters publiceerde recentelijk een rapport met daarin een voorspelling van de top 10 innovaties voor 2025. Een van de voorspellingen is dat zonne-energie in 2025 de grootste energiebron zal zijn.

Lees verder bij NEN

 
“Poetin had Europese klimaatplan zelf kunnen schrijven”

Smaakte het biertje van Poetin en het Koningspaar een half jaar geleden in Sotchi al wrang, nu zou het onverteerbaar zijn.  De groeiende onrust in Oekraïne, met als triest hoogtepunt de ramp met de MH17, zet de verhoudingen tussen de EU en Rusland op scherp.

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
Meest vieze kolencentrales in GB, Duitsland

Van de dertig meest vervuilende kolencentrales in Europa staan er 18 in Groot-Brittannië en Duitsland. Dat staan in een rapport van verschillende milieuorganisaties.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Energiebesparing knijpt Russisch gas af

De Europese Commissie komt toch met een doelstelling van 30 procent energiebesparing in 2030. Niet alleen om de CO2-uitstoot te verminderen, maar ook om de Unie minder afhankelijk te maken van Russisch gas.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
‘Zonne-energie heeft meer potentie in Nederland’

'Zonne-energie heeft meer potentie in Nederland'Zonne-energie kan meer bijdragen aan de Nederlandse energievoorziening dan het Energieakkoord suggereert. In systemen en volume is nog veel mogelijk.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
320 miljoen voor windpark IJsselmeer

Financiering windpark IJsselmeer is rondHet windpark Westermeerwind heeft de financiering rond. De bouw van het park in het IJsselmeer begint na de zomer.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Cleantech-sector krijgt overzicht subsidies

Het is voor bedrijven in schone technologie niet altijd makkelijk de juiste financiering te vinden met de wirwar aan verschillende regelingen. Het Energieakkoord helpt de ondernemer een handje.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Windenergie EU groeit 64 procent in 2020

EU bouwt 75 gigawatt windenergie bijDe landen van de Europese Unie plaatsen de komende zeven jaar in totaal 75 gigawatt bij aan nieuw vermogen voor windenergie. Dat verwacht de Europese Wind Energie Associatie (EWEA).

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 

Video van de week

Video van de week

plants 60

Plant 'hoort' knagende rups

Bekijk de video 

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 374 gasten online

Nieuwsbrief

MilieuFocus Kennisbank: altijd actueel

Column  
Zaad: software of open source?

Actuele factsheets

  Actuele factsheets
BREF's   MVO
BEVI   Duurzame ontwikkeling
NEN   Omgevingsvergunning
Geluiddemper   Transitiemanagement
Kwalibo   Veiligheidsrapport (VR)

Boek van de week

wambuis 60Rob Bijlsma e.v.a.
Planken Wambuis

"Wat kan de geschiedenis van het ruige gebied Planken Wambuis ons leren over de waarde van de natuur en de verantwoordelijkheden van de mens?
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals