Home Energie

Energie/klimaat
Arcadis ondersteunt Water Authority Wuhan

Arcadis ondersteunt de komende 2,5 jaar de Water Authority van de Chinese stad Wuhan bij de invoering van het nationale klimaatprogramma Sponge City. “Het voorkomen van wateroverlast, waterhergebruik en het verbeteren van de waterkwaliteit staan hierin centraal”, licht Jeroen Rijsdijk, general manager van het Arcadis-project in China, toe.

Lees verder bij Waterforum

Lees meer... [Arcadis ondersteunt Water Authority Wuhan]
 
Industrie ziet kansen voor duurzame ammoniak als brandstof

Tien partijen uit de chemie, energiesector en de onderzoekswereld gaan onderzoeken in hoeverre met overschatten duurzaam opgewekte elektriciteit lokaal ammoniak kan worden geproduceerd. Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) heeft ze bij elkaar gebracht in het project Power to Ammonia. 

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Landal GreenParks over op windenergie

Met ingang van 2016 voorziet Greenchoice een groot aantal van de Nederlandse bungalowparken en kantoren van Landal GreenParks van stroom uit 100% Nederlandse wind. Daarnaast wordt al het gas gecompenseerd door bomen te planten.

Lees verder bij Greenchoice

 
'Haagse winkeldeuren moeten dicht'

Als het aan PvdD-raadslid Christine Teunissen ligt gaan de Haagse winkeldeuren alleen open als er daadwerkelijk een bezoeker naar binnen wil. Zij pleit woensdag voor deze energiebesparende maatregel.

Lees verder bij het AD

 
Fusie Shell-BG: Cool Cat in de zak?

Aad Correljé: "Vanuit maatschappelijk perspectief is deze schaalvergroting geen slechte ontwikkeling". Weinig overnames zullen zo'n felle kritiek gekregen hebben als die waar Shell mee geconfronteerd werd rond de overname van British Gas (BG).

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Nederland moet meer doen voor hernieuwbare energie'

Nederland moet veel meer doen in het streven naar meer hernieuwbare energie. Het is aan de overheid om een speelveld te creëren waarin burgers en bedrijven in Europa gestimuleerd worden om verstandiger met energie om te gaan.

Lees verder bij BNR Nieuwsradio

 
Warmtepompen niet aan te slepen

Er is sinds begin deze maand een ware run ontstaan op warmtepompen, zo blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd. Sinds 1 januari is er een subsidiepot van 70 miljoen euro beschikbaar.

Lees verder bij BNR Nieuwsradio

 
Nog steeds 65 miljoen gloeilampen in gebruik

Ondanks het verbod op de handel in gloeilampen branden er in Nederlandse huizen nog steeds 65 miljoen ouderwetse peertjes. Dit blijkt uit een analyse van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal van het nieuwe HOME onderzoek.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
€ 200 mln voor energiezuinige woningen in Nederland

Woningcorporatie Portaal gaat samen met de Europese Investeringsbank (EIB) een financieringsovereenkomst aan om bestaande woningen energiezuinig te maken en energieneutrale woningen te bouwen. De EIB stelt een bedrag van € 200 mln beschikbaar voor de Nederlandse woningcorporatie Portaal. 

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Vanuit het oogpunt van de kolencentralebeheerders (red.)

Energieproducenten met kolencentrales werken er hard aan om de impact op het milieu te verminderen. Daarbij maken zij veelbelovende slagen.

Lees verder bij Het verhaal van steenkool

 
Nederland kan niet voldoen aan vraag naar groene energie

In Nederland wordt te weinig groene energie opgewekt om te kunnen voldoen aan de vraag. Nederlandse energiebedrijven importeren daarom groene energie uit het buitenland, vooral uit Noorwegen, Zweden en Frankrijk.

Lees verder bij NOS.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 468

Video van de week

Video van de week

koolmonoxide3Symptomen van koolmonoxidevergiftiging

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 226 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

Climate Change China 120Dahe Qin, Yongjian Ding, Mu Mu
Climate and Environmental Change in China

'It documents the evidence and attribution of climate and environmental changes in the past few decades' 

Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals