Joost quote...

...Judith Brouwer (SciencePalooza) wil consumenten een zacht duwtje in duurzame richting geven: "Ik stel voor dat we die natuurlijke neiging tot kuddegedrag meer uitbuiten."

 

Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Bijna 1000 grote duurzame energieprojecten in aantocht

Investeren in windenergieIn Nederland zijn bijna 1000 grootschalige duurzame-energieprojecten in planning of aanbouw. Dat blijkt uit een tweejarige studie van Energeia, informatiedienst voor de energiemarkt.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 
Zeventig bedrijven pleiten voor uitstootlimiet

Zeventig grote internationale bedrijven steunen inmiddels het plan om de totale uitstoot van CO2 niet te laten oplopen tot boven een biljoen ton. De bedrijven hebben allemaal een intentieverklaring ondertekend, waarmee ze regeringen over de hele wereld willen aanzetten tot maatregelen om de uitstoot van koolstofdioxide in te perken.

Lees verder bij NUZakelijk.nl

 
Energiezuinig rijden levert NS 4 miljoen euro op

Treinmachinisten kunnen net als automobilisten energiezuinig rijden. De Nederlandse Spoorwegen hebben zo over 2013 gemiddeld 2,6 procent energie bespaard – en miljoenen euro’s.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Nederlandse Staat reageert op klimaatzaak Urgenda

Urgenda heeft vorige week de ‘Conclusie van Antwoord’ van de Staat gekregen, n.a.v. de gemeenschappelijke dagvaarding van 20 november 2013. De Staat had uitstel aangevraagd en nu dan eindelijk haar antwoord bij de rechtbank neergelegd.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 
Subsidies duurzame energie overbodig dankzij CO2-handel

Subsidies voor duurzame energie zoals wind- en zonne-energie verminderen de CO2-uitstoot niet zolang er ook een systeem voor emissiehandel bestaat. Bovendien verstoren deze subsidies de Europese elektriciteitsmarkt en brengen zij de leveringszekerheid in gevaar.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Waarom dringt het klimaatprobleem niet door?

Het vijfde rapport van Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) bevestigt dat we door klimaatverandering te maken met meer extreme hitte, droogte en regenval. De voedselzekerheid neemt af, in veel regio’s komt het beschikbare zoet water onder druk te staan en veel natuurlijke systemen kunnen de gevolgen van klimaatverandering niet aan.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Nederland en Zuid-Korea gaan samenwerken in windenergie

Het windenergieconsortium Holland Home of Wind Energy (HHWE) heeft op 2 april een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Korean Wind Energy Industry Association. De windenergiebedrijven en kennisinstellingen in beide landen willen de samenwerking bevorderen en de banden verstevigen.

Lees verder bij RVO

 
VEMW: zonder betrouwbare energie geen maakindustrie

Onder het motto ‘Global Challenges, Smart Solutions’ vindt deze week de Hannover Messe plaats, met ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen de grootste technologiebeurs ter wereld. Nederland is dit jaar het partnerland van de Messe, waarbij de maakindustrie in de internationale spotlights staat.

Lees verder bij VEMW

 
Schizofreen Europees energiebeleid fnuikend voor industrie

Duitsland mag van de Europese Unie haar energie-intensieve industrie grotendeels blijven vrijstellen van het meebetalen aan realisatie van het Duitse ambitieuze duurzame energie programma. De Europese Commissie oordeelt dat er hierbij geen sprake is van verboden Staatssteun.

Lees verder bij VEMW

 
Tube Solar cooker: alternatief met stroomopwekking

TNO ontwikkelde een 'Tube Solar Cooker' met verbeterde ergonomie en toegevoegde functionaliteiten voor het koken op zonne-energie. In de Tube Solar Cooker wordt namelijk ook elektriciteit opgewekt met een Thermo Elektrische Generator(TEG).h

Lees verder bij TNO

 
Windenergie. Argumenten bij vijf stellingen

In de verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening is in Nederland een prominente plaats ingeruimd voor windenergie. Dit maakt veel gemoederen los, zowel bij voor- als tegenstanders. Deze policy brief gaat in op vijf stellingen.

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
IPCC: aanpassing klimaatverandering enorme uitdaging

Landen staan voor een steeds grotere uitdaging – bestuurlijk en technisch – om zich aan klimaatverandering aan te passen. De effecten van klimaatverandering worden steeds groter.

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
Energiekennis als bokshandschoen

Inspiratie haal ik tegenwoordig bij onze oosterburen, ik schreef dat al eerder. Winkelen in Duitsland is niet alleen interessant als het om hernieuwbare energie gaat, ook op het gebied van fossiel kunnen we nog van Duitsland leren.

Lees verder bij Energiepodium

 
EU blijft korting op stroom toestaan

Europese energieverslindende bedrijven kunnen blijven profiteren van kortingen op stroom. Brussel zal deze vorm van steun toestaan, zo bleek woensdag bij de presentatie van nieuwe richtlijnen voor staatssteun aan groene energie.

Lees verder bij Nu.nl

 
Minister Kamp stelt energiemissie naar Rusland uit

Minister Henk Kamp van Economische Zaken stelt zijn energiemissie naar Rusland uit in verband met de crisis in Oekraïne. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees verder bij Nrc.nl

 
Nog dit jaar elektrische taxi's van Schiphol

Het taxivervoer vanaf Schiphol wordt vanaf eind dit jaar uitgevoerd met meer dan 100 volledig elektrische auto's. Hiermee draagt het taxivervoer bij aan de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven.

Lees verder bij Het Parool

 
Elektrische auto verdringt brandstofauto van parkeerplek

Auto's met een stekker lijken langzaam de brandstofauto's van hun parkeerplek te verdringen. Vooral in het centrum van Amsterdam is steeds minder parkeerkeus voor bestuurders met een auto die op brandstof rijdt.

Lees verder bij Het Parool

 

Video van de week

Video van de week

hert-gr

Natuur Innovatieprijs 2014 - Weet jij een oplossing om verkeersaanrijdingen met dieren te verminderen?

Bekijk de video

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 113 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

aftellen 60Alan Weisman
Aftellen

"Hoeveel mensen kan de aarde aan? En wat kunnen we doen om daar uit te komen? Aftellen is een ontnuchterend, verhelderend en ook hoopvol boek."

Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals