Home Energie

Energie/klimaat
Waarom de klimaattop in Parijs moet slagen

Na de mislukking van de klimaattop in Kopenhagen, is alle hoop gevestigd op die in Parijs. Na 30 november zal blijken of de politiek ook echt afspraken maakt om verslechtering van het klimaat te remmen.

Lees verder bij VNO-NCW

 
Nederlandse inzet klimaatakkoord: akkoord bindend

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma neemt namens Nederland deel aan de zogenoemde Pre-COP, de laatste voorbereidingen voor de VN Klimaattop COP 21 van 30 november tot en met 11 december in Parijs. 

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

 
“100 euro per ton is de optimale CO2-belasting”

Nederland kent een complex stelsel van belastingen op verschillende vormen van energie. Verschillende gebruikers betalen verschillende tarieven; grootverbruikers veel minder dan kleintjes.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Subsidie voor energiebesparing? Dit zijn de maatregelen

U kunt subsidie aanvragen voor investeringen in energiebesparing of voor de toepassing van duurzame energie. Maatregelen die in aanmerking kunnen komen voor subsidie staan op de maatregellijst.

Lees verder bijk RVO.nl

 
‘Industrie kreeg juist te veel CO2-uitstootrechten’

De Nederlandse industrie, waaronder Shell, DSM en Akzo Nobel, heeft te veel rechten gekregen vanuit het Europese emissierechtensysteem om Co2 uit te mogen stoten. Dit stelt de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie donderdag in een advies aan de rechters.

Lees verder bij de Groene Courant

 
VNG wil pas op plaats provincies rond windmolens

De VNG vindt dat gemeenten veel meer zeggenschap moeten krijgen over de komst van windmolens op hun grondgebied. Nu wordt dat nog teveel bepaald door de provincies, stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Australiërs introduceren ‘1000 km’-elektrische bus

Het Australische bedrijf Brighsun heeft een elektrische bus ontwikkeld met een gecertificeerd bereik van 1.004 kilometer, ruim genoeg om van Groningen naar Parijs te rijden. Brighsun heeft zo’n 4 prototypes gemaakt en die onlangs gepresenteerd in het bijzijn van de Australische milieuminister.

Lees verder bij de Groene Courant

 
Twijfels over rol Rotterdams college bij klimaattop Parijs

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en milieuwethouder Pex Langenberg hebben niets te zoeken bij de klimaattop in Parijs, zolang Rotterdam amper wat doet om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat stelt de SP.

Lees verder bij het AD

 
Klimaatinitiatieven leveren even veel op als overheden

Internationale klimaatinitiatieven buiten de mondiale klimaatonderhandelingen zouden in 2020 kunnen resulteren in een vermindering van de broeikasgasuitstoot van 2,5 GtCO2-equivalenten, en 5,5 GtCO2-eq in 2030, vergeleken met een scenario zonder klimaatbeleid.

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
Miljardensubsidies voor kolencentrales ter discussie

De miljardensubsidies die kolencentrales krijgen voor de bijstook van biomassa staan steeds meer ter discussie. Opgeteld gaat het de komende jaren om 3 à 4 miljard euro, blijkt uit berekeningen die diverse deskundigen voor de NOS hebben uitgevoerd.

Lees verder bij NOS.nl

 
Zonnepanelenfietspad levert voor drie huizen stroom op

Het fietspad met zonnepanelen in Krommenie heeft in zijn eerste levensjaar voor drie huishoudens aan stroom opgewekt. Het 70 meter lange wegdek, de zogeheten SolaRoad, leverde 9800 kilowattuur op.

Lees verder bij NU.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 460

Video van de week

Video van de week

obama3

Obama vraagt via Facebook aandacht voor het klimaat

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 294 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

futuresecurityLassi Heininen
Future Security of the Global Arctic

'Regional wars, the 'war on terror', and economic crises have posed new threats to Northern security order.'
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals