Home Energie

Energie/klimaat
Tesla wil verder met ontwikkeling zonnepanelen

Tesla zet meer in op zonnepanelen. Het concern, bekend van de Tesla-auto, intensiveert de samenwerking met het Japanse elektronicabedrijf Panasonic voor de fabricage van de panelen.

Lees verder bij Trouw

 
'Rekentruc voor CO2-uitstoot zou treurig zijn'

Het lijkt goed nieuws: volgens een nieuwe berekening is de CO2-uitstoot in Nederland de komende jaren lager dan gedacht. Er is sprake van een vermindering van 23 procent in 2020 ten opzichte van 1990.

Lees verder bij NOS.nl

 
Internationale luchtvaart gaat klimaatneutraal groeien

Na bijna 20 jaar pingpongen na het Kyoto Protocol tussen Klimaatverdrag en het VN-agentschap voor de luchtvaart ICAO heeft de luchtvaart eindelijk een CO2-plicht. De afspraken maken dat de luchtvaart, goed voor ruim 2% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot, gaat betalen voor CO2-reductie. Om de mondiale klimaatdoelen te halen moeten andere sectoren extra aan de bak.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
RIVM-onderzoek aan basis historisch klimaatakkoord HFK’s

Wetenschappelijk onderzoek van RIVM-er Guus Velders heeft mede aan de basis gestaan van het wereldwijde HFK klimaatakkoord. Dit akkoord is zaterdag 15 oktober gesloten in Kigali (Rwanda) om het gebruik van HKF’s, fluorkoolwaterstoffen, terug te dringen.

Lees verder bij het RIVM

 
Siemens slaat windenergie goedkoop op

De Duitse industriereus Siemens heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld om energie uit windmolens op te slaan. De veelbelovende technologie is niet alleen goedkoop, maar ook efficiënt en relatief snel inzetbaar.

Lees verder bij MO

 
Europa telt bijna half miljoen elektrische auto’s

Eind dit jaar rijden op de Europese wegen meer dan een half miljoen elektrisch aangedreven auto’s rond. Het aantal verkochte exemplaren verdubbelde in 2015, met Nederland als koploper voor het derde jaar op rij.

Lees verder bij MO

 
Duurzame, energieneutrale woningen voor 'First Nations'

Het Nederlandse bedrijf Walas Concepts gaat duurzame, energieneutrale woningen bouwen voor ‘First Nations’ in Vancouver. “Het is de bedoeling dat zij zelfvoorzienend worden”, licht Walas-topman Gerben van Straaten toe.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Vanaf 2017 alle grondgebonden woningen energienotanul

Syntrus Achmea heeft de ambitie om vanaf 2017 voor alle grondgebonden woningen energienotanul te hebben. Dit vertelt directievoorzitter Syntrus Achmea Real Estate & Finance Henk Jagersma (links op de foto) in de nieuwe editie van Duurzaam Gebouwd Magazine, dat deze week verschijnt.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Doelen energieakkoord binnen bereik

Doelen energieakkoord binnen bereikUit de evaluatie van het Energieakkoord blijkt dat de aanpak een succes is: het Energieakkoord heeft bijgedragen aan een versnelling van de energietransitie. De Nationale Energieverkenning 2016 (NEV) geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse energievoorziening en inzicht in de voortgang richting de doelen van het Energieakkoord.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
AkzoNobel, DSM, Philips, Google kopen samen windstroom van Krammerpark

AkzoNobel, DSM, Google en Philips gaan een samenwerkingsverband aan voor de gezamenlijke inkoop van duurzame elektriciteit voor een deel van hun activiteiten in Nederland. Een eerste stap in deze langlopende samenwerking is de overeenkomst tussen AkzoNobel, DSM, Google en Philips voor de inkoop van in totaal 350.000.000 kWH van het Windpark Krammer, zodra dit in 2019 in bedrijf wordt genomen.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
ITRE steunt ETS-voorstel Europese Commissie in grote lijnen

Het laatste voorstel van de Industrie-, Onderzoek- en Energiecommissie (ITRE) van het Europese Parlement steunt in grote lijnen het voorstel van de Europese Commissie voor de herziening van het Europese emissiehandelssysteem (EU-ETS) voor de periode 2021-2030. Een belangrijk signaal op weg naar de volgende stap in het proces – eind januari 2017 - wanneer de Milieucommissie ENVI stemt over het post-2020 ETS.

Lees verder bij VEMW

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 501

Video van de week

Video van de week

dakramen3

Nul op de meter wonen met slimme daken

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 497 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Ecologie en wet 120Fritjof Capra & Ugo Mattei
Ecologie en wet

''Capra en Mattei tonen hoe de pijlers van de rechtspleging in het westen oude waardevolle basisprincipes teniet hebben gedaan.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals