Home Energie

Energie/klimaat
Australië draait 180 graden en maakt klimaatonderzoek prioriteit

Een ommezwaai van honderdtachtig graden, een U-bocht. Zo werd de beslissing van de pas gekozen Australische regering genoemd om na jaren van verschraling weer te investeren in onderzoek naar klimaatverandering door het CSIRO, het belangrijkste wetenschappelijke instituut van Australië.

Lees verder bij TROUW

 
Het Groene Net bespaart 26 miljoen kuub aardgas

Met de ondertekening van het investeringsbesluit voor Het Groene Net hebben wethouder Ruud Guyt van de gemeente Sittard-Geleen en Erik Stronk, algemeen directeur van energieleverancier Ennatuurlijk, goedkeuring gegeven voor de realisatie voor de eerste fase. Dit idee stamt uit 2009 en richt zich op de verduurzaming van de warmtevoorziening in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

Lees meer... [Het Groene Net bespaart 26 miljoen kuub aardgas]
 
Subsidie van waterschap Aa en Maas tegen wateroverlast

Het waterschap Aa en Maas gaat subsidie verlenen aan initiatieven die de woonomgeving bestendiger maakt tegen klimaatveranderingen. Voorwaarde is dat er moeten worden samengewerkt.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

Lees meer... [Subsidie van waterschap Aa en Maas tegen wateroverlast]
 
Kolencentrales ja of nee?

Pieter Boot: "Nederland heeft een tijdsprobleem". Vorige week pleitte scheidend directeur Sylvia Borren van Greenpeace in de krant en voor de radio voor een onmiddellijk verbod op elektriciteitsproductie met kolencentrales in Nederland.

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
“Wat mij betreft mag Gasunie zich ‘Warmte-unie’ gaan noemen”

Teun Bokhoven (NVDE): "In flexibele energiesysteem speelt gas een cruciale rol". Gas zal in de transitie naar een duurzame energievoorziening in de komende 2 decennia nog zeker een rol spelen, onder meer als back-up van het flexibele aanbod van wind en zon.

Lees verder bij Energiepodium.nl

 
Pilot voor stabiel elektriciteitsnet

Met 4 partijen start Tennet een pilot om het elektriciteitsnet te stabiliseren, om het zo voor te bereiden op de grotere hoeveelheid duurzaam opgewekte energie. Het gaat hierbij om de bedrijven Engie, KPN, Peeeks en Senfal.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Ook de trein kan zuiniger

De trein is het zuinigste vervoersmiddel in vergelijking met de auto of het vliegtuig. Tenminste, als de trein goed vol zit en niet te vaak stopt.

Lees verder bij Down To Earth Magazine

 
CO2 bestrijden of hernieuwbare energie uitbreiden?

De temperatuur op aarde stijgt. Als we willen voorkomen dat de klimaatverandering op hol slaat, moeten we snel zijn.

Lees verder bij Down To Earth Magazine

 
Greenpeace wil verbod op kolenstroom

Er moet een wettelijk verbod komen op energie van kolencentrales op het elektriciteitsnet. Daarvoor pleit scheidend directeur Sylvia Borren van Greenpeace Nederland in een interview met Trouw.

Lees verder bij TROUW

 
Batterij uit elektrische auto mag officieel een tweede leven krijgen

ARN heeft in samenwerking met diverse partijen een route ontwikkeld voor partijen om een batterij uit een elektrische of hybride auto het ‘end of waste’ status te geven. Dat betekent dat o.a. lithium-ion (Li-ion) batterijen uit een elektrische of een hybride auto na hun toepassing in de auto officieel mogen worden hergebruikt voor andere doeleinden zoals voor duurzame energieopslag.

Lees verder bij ARN

 
Waarom produceren we zo veel kolenstroom en wat kan jij er aan doen?

Afgelopen weken kwamen er tussen al het schokkende nieuws twee opvallende berichten naar buiten. Hoewel ze op het eerste gezicht lang niet de nieuwswaardigheid hebben van een aanslag of een BREXIT zijn ze samen op de lange termijn minstens net zo relevant voor ons land.

Lees verder bij Duurzaamnieuws.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 493

Video van de week

Video van de week

powerwindow kl

Een raam dat duurzame energie opwekt

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 180 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Oceans 60 Froukje Maria Platjouw
Environmental Law and the Ecosystem Approach

''This book examines the relationship between the architecture and design of environmental law and the implementation of the ecosystem approach as a means to maintain ecological integrity.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals