Home Energie

Energie/klimaat
Toplijst: 17 hoogvliegers in elektrisch vervoer

Meer en meer bedrijven, overheden en non-profitorganisaties elektrificeren hun wagenpark, meldt RVO.nl in zijn rapport Elektrisch Vervoer in Nederland Highlights 2015. Hier volgen de opvallende hoogvliegers in elektrisch vervoer per afzetmarkt weergegeven.

Lees verder bij Duurzaam nieuws voor het bedrijfsleven

Lees meer... [Toplijst: 17 hoogvliegers in elektrisch vervoer]
 
Minder gas uit Groninger bodem

De gaswinning in Groningen wordt opnieuw verminderd. De komende vijf jaar mag de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) per jaar hooguit 24 miljard kuub gas uit de Groningse bodem halen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

Lees meer... [Minder gas uit Groninger bodem]
 
'Rem op groei zonnepanelen in de stad'

Onzekerheid over de toekomst van de salderingsregeling remt de groei van het aantal zonnepanelen in de stad. Vooral op daken van sociale huurwoningen komen investeringen in zonne-energie minder snel van de grond.

Lees verder bj PAROOL

 
Eén jaar na het winnen van de Klimaatzaak: de turbo moet erop

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat de rechter in de Urgenda Klimaatzaak de Staat opdroeg om meer maatregelen te nemen om klimaatverandering te voorkomen. Er gebeuren veel mooie dingen, maar de CO2-uitstoot ging het afgelopen jaar helaas omhoog.

Lees verder bij Duurzaam nieuws voor het bedrijfsleven

 
Waarom Amsterdam Europa’s voorbeeld is in elektrisch vervoer

De gemeente Amsterdam is op het gebied van duurzame mobiliteit een voorbeeld voor alle Europese steden. De stad heeft hiervoor de E-Visionary award ontvangen voor de Europese stad met de beste visie op het gebied van elektrisch vervoer.

Lees verder bij Duurzaam nieuws voor het bedrijfsleven

 
Brexit aderlating voor klimaatbeleid EU

Groot-Brittannië was een aanjager voor een strak Europees klimaatbeleid. De Britten moeten nu zelf de afspraken in Parijs gaan bevestigen en nakomen.

Lees verder bij P+

 
Siemens bouwt aan e-Highway

Arnhem is van oudsher de enige stad met elektrische trolleybussen. Vanuit Zweden komt daar met hulp van Siemens een nieuwe variant op: een snelweg waar elektrische vrachtwagens voortdurend opladen, een e-Highway.

Lees verder bij P+

 
Jaarlijks 2% van BNP nodig voor klimaatafspraken

De klimaatdoelen die eind 2015 tijdens de klimaattop in Parijs zijn afgesproken, vragen om een drastische aanpassing van onze economie, zo blijkt uit een recent studie van CE Delft. Onze huidige producten, machines en productiewijze voldoen niet aan de toekomstige vraag vanuit een koolstofarme economie en dat zal gepaard gaan met enorme des-investeringen en versnelde afschrijvingen in de fossiele economie.

Lees verder bij Duurzaamnieuws.nl

 
IJsland slaat CO2 op in vulkanisch gesteente

In een IJslandse energiecentrale wordt kooldioxide diep onder de grond opgeslagen in vulkanisch gesteente. Het CO2 wordt geïnjecteerd in basalt en vormt vervolgens zoutachtige kristallen.

Lees verder bij National Geographic

 
Emissiebeperking leidt tot Oost Europese toestanden

Om de in Parijs afgesproken klimaatdoelen voor 2050 te halen, moet de EU voortaan jaarlijks tot 2% van het bruto binnenlands product investeren in CO2-reductie. Dat stelt onderzoeksbureau CE Delft in een zojuist verschenen rapport, opgesteld in opdracht van de European Climate Foundation.

Lees verder bij Chemisch2Weekblad

 
Emissie broeikasgassen in Europa, 1990 - 2014

In 2014 nam de Europese uitstoot van broeikasgassen met 4,1% af ten opzichte van 2013. De emissie van broeikasgassen nam tussen 1990 en 2014 met 24,4% af.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 487

Video van de week

Video van de week

geitklein

Geiten moeten natuurbranden in Colorado voorkomen

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 260 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Energy and EnvironmentMichel André & Zissis Samaras
Energy and Environment

''In this book, recent research works are reported around the triptych: “transport, energy and environment”, which demonstrates that vehicle technologies and fuels can still improve.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals