Home Energie

Energie/klimaat
China pakt broeikasgassen aan

De Chinese president Xi Jinping lanceerde vandaag in Washington een nieuw klimaatplan waarbij emissierechten verhandeld worden. Als hij zijn woorden waarmaakt, zal de Chinese emissiehandel in 2017 in één klap de grootste ter wereld zijn.

Lees verder bij Trouw

 
'Nederland heeft een klimaatwet nodig'

Het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen mag niet langer vrijblijvend zijn, maar moet in een wet worden verankerd. Alleen dan kan Nederland in 2050 een geheel duurzame energievoorziening hebben.

Lees verder bij Trouw

 
Obama Says Paris Climate Talks Bound to ‘Fall Short’

President Barack Obama said he hopes major countries agree to "aggressive enough targets" to cut carbon emissions at climate talks in Paris later this year, but he said any deal will fall short of what is needed to slow global warming. "I'm less concerned about the precise number, because let's stipulate right now, whatever various country targets are, it's still going to fall short of what the science requires," Obama said in an interview published in Rolling Stone magazine.

Lees verder bij Climate Central

 
Dit is de stroom van de toekomst

Moet je nou zonnepanelen nemen of wachten op een futuristische energiecentrale met zout en zoet water? Er zijn inmiddels zoveel vormen van alternatieve energie, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Lees verder bij RTL Z

 
Nieuw: kansen energie-efficiency met nieuwe richtlijn

In 2012 stelde de Europese Commissie (EC) de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vast. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20 procent lagere Europees energieverbruik in 2020.

Lees verder bij RVO.nl

 
Varen met energieschip bespaart 20% brandstof

Schepen die efficiënt omgaan met brandstof zijn van groot belang voor een concurrerende maritieme industrie. Om deze efficiëntie te bereiken, moeten we goed begrijpen hoe brandstof in een schip gebruikt wordt en hoe we het verbruik kunnen beïnvloeden.

Lees verder bij TNO

 
Siemens wil CO2-uitstoot halveren met 100 miljoen

Het Duitse conglomeraat Siemens trekt 100 miljoen euro uit om de Co2-uitstoot van het bedrijf te halveren. Binnen 5 jaar moet de uitstoot fors verlaagd zijn, zo meldde het concern.

Lees verder bij de Groene Courant

 
Getijdenturbines in Deltawerken geïnstalleerd

De grootste commerciële getijdeninstallatie ter wereld, 5 getijdenturbine in de Oosterschelde stormvloedkering, is eind vorige week geïnstalleerd. De gehele installatie is in een recordtijd van 9 maanden gebouwd en geplaatst, zo melden de betrokken bedrijven.

Lees verder bij de Groene Courant

 
Vijf lessen uit de Duitse Energiewende

In de Miljoenennota ging het kabinet nauwelijks in op het energievraagstuk. Wel vroeg het kabinet om ‘externe inbreng gezien de complexiteit ervan’.

Lees verder bij Follow the Money

 
Laten we 2050 aanhouden als het Wonderjaar

Bert Wagendorp houdt 2050 aan als het Wonderjaar waarin de Tour de France langs eindeloze velden zonnepanelen trekt en je springend van windmolen naar windmolen kunt oversteken naar Engeland. Volgens Greenpeace staan er geen praktische bezwaren in de weg om de wereld in 2050 helemaal te laten draaien op duurzame energie: wind, zon, aardwarmte.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Kabinet blijft bij hoger beroep klimaatvonnis

De Kamer debatteert over de consequenties van de rechterlijke uitspraak over beperking van de CO2-uitstoot. Staatssecretaris Mansveld (Milieu) en minister Kamp (Economische Zaken) verdedigen het instellen van hoger beroep.

Lees verder bij de Tweede Kamer

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 453

Video van de week

Video van de week

thischangeseverything3 ''This changes everything''

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 525 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

Fierce Climate 120Elizabeth Marino
Fierce Climate Sacred Ground

'Fierce Climate, Sacred Ground proves that the consequences of unchecked climate change are anything but theoretical.'
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals