Home Energie

Energie/klimaat
Amsterdamse haven wil energietransitie versnellen

Havenbedrijf Amsterdam maakt ruimte voor activiteiten die bijdragen aan de duurzame en circulaire economie. Met het creëren van fysieke ruimte zet de haven ook in op nieuwe ladingstromen en (maak)industrie.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

Lees meer... [Amsterdamse haven wil energietransitie versnellen]
 
De wereldeconomie groeit, maar zonder extra CO2-uitstoot

Voor het derde jaar op rij is de CO2-uitstoot in de wereld niet gestegen. Ook in het jaar 2016, toen de wereldeconomie ruim 3 procent groei liet zien.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Aandeel hernieuwbare energie in EU bijna 17%

Het aandeel hernieuwbare energiebronnen in het totale energieverbruik in de Europese Unie kwam in 2015 op 16,7 procent. Dat is bijna twee keer zo veel als in 2004, toen het aandeel nog 8,5 procent bedroeg.

Lees verder bij Vereniging Afvalbedrijven

 
Worst case scenario: jaarlijks overstromingen met hoogwater aan kust

Grote overstromingen aan de kust, die normaal om de honderd jaar voorkomen, kunnen tegen het einde van deze eeuw elk jaar gebeuren als de klimaatverandering niet gestopt wordt. Dat blijkt uit een rapport in opdracht van de Europese Commissie.

Lees verder bij MO

 
Alleen fossielen blijven verslaafd aan fossiele energiebronnen!

Op Frankrijk na is Nederland van alle Europese landen het verst verwijderd van de doelstelling die is afgesproken in de EU-Richtlijn Hernieuwbare Energie voor 2020. Voor Nederland geldt als doel dat 14% van het verbruik van energie uit hernieuwbare bronnen moet komen.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Bedrijfsleven wil icoonprojecten, wetenschap wil kennisdeling

Sible Schöne over communiceren over het klimaat. Onlangs organiseerden de SER en de WRR een bijeenkomst over de governance van het nationaal klimaatbeleid.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Bezit elektrische auto's in Nederland stijgt met 28 procentn

Eind december stonden er 112.000 elektrische personenauto's geregistreerd in Nederland. Dat is 28 procent meer dan een jaar eerder.

Lees verder bij NU.nl

 
Nedcargo’s autonome en emissievrije binnenvaartschip

Nedcargo gaf in 2016 opdracht tot de bouw van een elektrisch containerschip: de ECS Gouwenaar 2. Het casco (de romp, red.) van het futuristische schip wordt momenteel gebouwd in Servië en komt volgende maand naar Nederland, waar het schip bij scheepswerf Concordia in Werkendam wordt afgebouwd.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijdfsleven

 
Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan Rijk groene stroom leveren

Energiebedrijven Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon hebben definitief de aanbesteding gewonnen om de komende jaren groene stroom te leveren aan de Rijksoverheid. Het gaat om een hoeveelheid van ongeveer 1.000 gigawattuur elektriciteit per jaar in de periode van 2018 tot en met 2022, verdeeld over 6.500 aansluitingen.

Lees verder bij NU.nl

 
Walstroom voor zeeschepen in Scheveningse haven

In de Eerste en Derde Haven van Scheveningen kunnen zeeschepen voortaan gebruik maken van walstroom. Op 8 maart is de nieuwe walstroominstallatie door de gemeente, bedrijven en omwonenden symbolisch aangesloten.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Hoe gaat het verder met het energiebeleid?

In de aanloop naar de verkiezingen wordt er veel nagedacht over de toekomst van het energiebeleid. We kennen de verkiezingsuitslag nog niet, maar velen speculeren op een coalitie die hart heeft voor de energietransitie.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 522

Video van de week

Video van de week

docu3

Docu: de Stille Beving

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 232 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Environmental Success Stories 120Frank M. Dunnivant
Environmental Success Stories

''It delves into the most daunting ecological and environmental challenges and shows how scientists, citizens, and a responsive public sector have dealt with them successfully.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals