Home Energie

Energie/klimaat
Vliegende start met nieuwe restwarmte

De spectaculair hoge CO2-reductie in Nijmegen die afgelopen jaar is bereikt, komt door de ingebruikname van het vernieuwde warmtenetwerk Nijmegen. Door de aansluiting van de afvalenergiecentrale ARN in Weurt op het warmtenetwerk en daarmee de levering van restwarmte is vanaf januari volop geprofiteerd van het directe milieuvoordeel dat dit oplevert.

Lees verder bij Nuon

Lees meer... [Vliegende start met nieuwe restwarmte]
 
Van Dam pleit voor Gemeenschappelijk Landbouw- én Voedselbeleid

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de Europese Unie moet na 2020 worden omgevormd tot een Gemeenschappelijk Landbouw- én Voedselbeleid. Op de informele raad van Europese landbouwministers op 30 en 31 mei 2016 wil staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken de discussie aangaan over de directe inkomenssteun voor boeren.

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

Lees meer... [Van Dam pleit voor Gemeenschappelijk Landbouw- én Voedselbeleid]
 
Noorse olieboringen 'belediging voor klimaatakkoord'

De Noorse regering heeft voor het eerst in twintig jaar nieuwe gebieden opengesteld voor olieboringen. Dertien oliebedrijven hebben toestemming gekregen om met exploratieboringen te zoeken naar olie in delen van de Barentszzee.

Lees verder bij Trouw

 
Arme landen betalen hoogste prijs voor klimaatverandering

Veel van de armste landen ter wereld zullen vroeger met frequente hittegolven te maken krijgen dan de rijkere landen die meer CO2 uitstoten. Dat blijkt uit internationaal onderzoek onder leiding van de University of East Anglia.

Lees verder bij MO

 
‘Olie-industrie zocht decennia geleden al naar oplossing voor CO2’

Amerikaanse oliebedrijven zochten decennia geleden al naar manieren om met het broeikaseffect om te gaan, zegt het Amerikaanse Center for International Environmental Law op basis van tientallen patenten en documenten.

Lees verder bij MO

 
Tweede Kamer ontvangt petitie voor invoering CO2-belasting

Een petitie die pleit voor een hogere prijs op CO2 is gisteren overhandigd aan Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven. Het beprijzen van de uitstoot van het broeikasgas CO2 zal leiden tot minder verbruik van fossiele brandstoffen als kolen, olie en gas.

Lees verder bij Duurzaam Ondernemen

 
Ford test auto-onderdelen gemaakt van afgevangen CO2

Ford Motor Company test nieuwe schuim- en plasticonderdelen gemaakt van afgevangen CO2. Binnen vijf jaar moeten de onderdelen van Ford auto’s uit dit nieuwe biomateriaal bestaan.

Lees verder bij Duurzaam bedrijfsleven

 
Increased resource efficiency could help cut gas emissions by 74%

More efficient use of natural resources, together with ambitious global action on climate change, could achieve big cuts in greenhouse gas emissions while at the same time adding to economic growth.h

Lees verder bij UNEP

 
Terugval verbruik fossiele energie loopt niet zo’n vaart

De fossiele energiesector maakt zware tijden door. Lage rendementen, lage beurswaarden en lage groeicijfers plagen de bedrijven, die zich gedwongen zien om te herstructureren en te fuseren, of activiteiten af te stoten.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Inrichting energie-economie gaat overal op de schop

Er gebeurt weer van alles aan het energiefront. In de VS gaan kolenbedrijven failliet, in Venezuela werkt bijna niets meer en Saoedi-Arabië gaat zijn economie minder afhankelijk maken van olie.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Klimaatakkoord maakt extra maatregelen noodzakelijk

Hoe gaat Nederland bijdragen aan het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging? Mondiale afspraken moeten leiden tot nationale maatregelen, zegt staatssecretaris Dijksma (Milieu) over de uitkomsten van de klimaattop in Parijs.

Lees verder bij de Tweede Kamer

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 481

Video van de week

Video van de week

trailer3Trailer Low Car Diet – Urgenda

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 217 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Urban Poverty and Climate Change 120Manoj Roy, Sally Cawood, Michaela Hordijk, David Hulme
Urban Poverty and Climate Change

''This book deepens the understanding of processes that shape  the responses to climate change of poor urban households and communities.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals