Home Energie

Energie/klimaat
Had vlucht UA 880 last van het klimaat?

Dat de luchtvaart schadelijk is voor het klimaat, weet iedereen. Maar dat de opwarming de luchtvaart wel eens in de problemen kan brengen, is minder bekend.

Lees verder bij NRC.nl

 
Afval als alternatief voor kolen?

Kolencentrales in Nederland draaien nog steeds op volle toeren. Het is goedkoop en de opwekking van energie is constant.

Lees verder bij OneWorld.nl

 
Onze vergeten methaanemissies

In "The Economist" verscheen recent een verhaal over emissies van methaan uit de gassector die sterk bijdragen aan de opwarming van de aarde. De auteur suggereert dat we maar beter steenkool kunnen gebruiken dan aardgas.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
De toekomst van grondgebonden zonneparken

Veel gemeenten streven naar volledige energieneutraliteit. Naast windturbines en andere vormen van duurzame energie dragen grondgebonden zonneparken hier mogelijk aan bij.

Lees verder bij RVO

 
Zeeijsminimum op de Noordpool: één keer lag er zo weinig als nu

Het zee-ijs op de noordpool heeft op 10 september haar minimale omvang bereikt. Er lag op die dag zo’n 4,14 miljoen vierkante kilometer ijs.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Nieuwe stof gebruikt zon en wind om apparaten van stroom te voorzien

Wetenschappers van het Georgia Institute of Technology hebben een stof ontwikkeld die zonne-energie en windenergie opvangt. Misschien kan dit textiel in de toekomst gebruikt worden om GPS-systemen of smartphones op te laden.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Giftige olie vanuit haven Rotterdam naar Afrika

Grote Europese bedrijven zoals Trafigura en Vitol exporteren op grote schaal giftige olie naar Afrika. Vijftig procent van die brandstof komt uit de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Lees verder bij Trouw

 
Startup pakt energieverspillende gebouwen aan

Startup pakt energieverspillende gebouwen aan Auteur: Gerrit Tenkink Het is een veel voorkomend verschijnsel: energieverspilling in kantoorpanden. Lampen die ’s avonds blijven branden, computerschermen die niet worden afgesloten en radiatoren die het hele weekend op ‘5’ blijven staan.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Richtinggevend rijksbeleid nodig om uitstoot broeikasgassen te beperken

Het klimaatakkoord van Parijs vraagt om een forse reductie van de uitstoot van broeikasgassen. Er is een grote maatschappelijke bereidheid om het klimaatprobleem aan te pakken, maar het ontbreekt aan richtinggevend rijksbeleid.

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
Amsterdamse wethouder naar rechter om windmolens

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid) stapt naar de rechter om het voor elkaar te krijgen dat er in de stad nieuwe windmolens komen. De gemeente ligt al zes jaar in de clinch met de provincie Noord-Holland, die de komst van de windmolens tegenhoudt.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Minister Kamp opent fabriek die champignonafval omzet in brandstof

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft maandag de eerste fabriek in Nederland geopend die vochtig afval omzet in brandstof. In Upcycling Gemert, een fabriek van drie Brabantse ondernemers, wordt biologisch afval van de champignonkweek omgezet in compost, brandstof en duurzame warmte.

Lees verder bij NU.nl

Lees meer... [Minister Kamp opent fabriek die champignonafval omzet in brandstof]
 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 496

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 217 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Wilde Apen 120Frank Berendse
Wilde apen

''Wilde apen geeft een vlot overzicht van de geschiedenis van de natuurbescherming en de oplossing van de problemen waarmee de natuur te kampen heeft.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals