Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Zweeftrein van 2000 km/u slaat 10% NL-elektriciteit op

De bouw van een enorme ondergrondse zweeftreinbaan maakt het mogelijk om 10 procent van de dagelijkse elektriciteitsbehoefte in Nederland op te slaan via kinetische energie. Met deze Energy Train kunnen pieken en dalen in vraag en aanbod van wind- en zonne-energie worden opgevangen, tegen een tiende van de gebruikelijk kosten.

Lees verder bij ECN

 
“Akkoord CO2-marktreserve is gamechanger”

Het op afgelopen dinsdag gesloten akkoord tussen het Letse EU-Voorzitterschap, Europees Parlement en Europese Commissie is een onverwacht succes! Verwachtte ik in mijn eerdere column nog een slap akkoord, het is een ‘gamechanger' geworden. De Marktreserve treedt vroeger in dan het voorstel van de Commissie, 2019 in plaats van 2021.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
4 windmolens leveren 10.000 huishoudens groene stroom

Op het terrein van Suiker Unie in het Brabantse Dinteloord bouwt energieleverancier Pure Energie Windpark Nieuw Prinsenland. Dit park bestaat uit 4 windmolens en gaat zo’n 36,2 miljoen kWh groene stroom per jaar opleveren.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
‘Global CO2 in Atmosphere Highest in a Million Years’

The amount of heat-trapping carbon dioxide in the atmosphere averaged more than 400 parts per million globally for the first time ever in March, according to U.S. government measurements. The recording was based on air samples taken from 40 sites around the world, the National Oceanic and Atmospheric Administration said in a statement Wednesday.

Lees verder bij Bloomberg Business

 
Stijging zeespiegel zet door

De wereldwijde stijging van de zeespiegel ging de laatste jaren niet langzamer, zoals het even leek, maar mogelijk juist sneller. Dat meldt een team van onderzoekers nadat ze de metingen met peilstations en kunstmanen nog eens grondig onder de loep hebben genomen.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Canada gaat meer broeikasgas uitstoten dan gepland

Canada wil zijn CO2-uitstoot voor 2030 met dertig procent terugdringen in vergelijking met 2005. Dat heeft de regering in Ottawa gisteren aangekondigd. Dat percentage is lager dan eerdere doelstellingen.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Shell verrast aandeelhouders met klimaatrapporten

Onder druk van de aandeelhouders meldt Shell vanaf volgend jaar wat de klimaatverandering voor de oliemaatschappij betekent. Shell gaat met ingang van 2016 rapporteren wat de klimaatverandering betekent voor de toekomstige resultaten van het bedrijf.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Zonnepaneelbezitter kan eindelijk prijs vergelijken

Goed nieuws voor de 250.000 Nederlanders met zonnepanelen op hun dak. Zij kunnen nu net zo makkelijk een goedkopere energieleverancier vinden als gewone huishoudens.

Lees verder bij het AD

 

Video van de week

Video van de week

Iewan kl

Timelaps: bouw ecologische wijk Nijmegen

Zie hoe Iewan gebouwd wordt

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 170 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

novel ecosystems 60Richard J. Hobbs, Eric S. Higgs

Novel Ecostystems

''This book brings together researchers from a range of disciplines together with practitioners and policy makers to explore the questions surrounding novel ecosystems.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals