Home Energie

Energie/klimaat
Nog onduidelijke som geld naar CO2-reductie industrie

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen om de CO2-uitstoot in Nederland met 49% te verminderen in 2030. Dit jaar gaat veel geld naar het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken.

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
'50.000 woningen aardgasvrij voor einde kabinetsperiode'

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zette op 23 februari 2018 de kaders neer die het kabinet hanteert voor het Klimaatakkoord. Hierbij staat de transitie naar aardgasvrije gebouwen centraal.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Aanbevelingen voor datacenters om restwarmte te benutten

Datacenters kunnen restwarmte beter benutten, zo concluderen experts tijdens een ICT-bijeenkomst. Op 26 februari jongstleden kwamen betrokkenen uit de sector bijeen om knelpunten en succesfactoren van restwarmtebenutting van datacenters te inventariseren.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Rapport noemt voorwaarden om naar 14% duurzame energie te gaan

De publicatie ‘Laat de zon schijnen!’ van ABN AMRO laat ontwikkelingen omtrent zonne-energie in Nederland zien. Belangrijke voorwaarden om de doelstellingen voor hernieuwbare energie te halen zijn volgens de bank het voorbestaan en efficiënt inzetten van subsidies, een streng ontmoedigingsbeleid voor CO2-uitstoot en het inrichten van elektriciteitsnetten op veranderlijkheid van hernieuwbare energie.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
GroenLinks: gemeenten kunnen meer doen voor klimaat

Volgens GroenLInks kunnen gemeenten op allerlei manieren helpen klimaatverandering tegen te gaan: door bijvoorbeeld de bouw van gasloze woningen en de plaatsing van zonnepanelen te stimuleren. Het wetenschappelijk bureau van de partij stelt dat gemeenten op deze manier invloed hebben op zeker 34 procent van de uitstoot in Nederland.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Kabinet geeft startschot voor Klimaatakkoord

De ministerraad heeft de kabinetsinzet voor het Klimaatakkoord vastgesteld. Daarmee wordt het startschot gegeven voor de besprekingen met het bedrijfsleven, maatschappelijke partijen en medeoverheden over het Klimaatakkoord.

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

 
Duurzaam dataplatform geeft inzicht in woningverduurzaming

Eind maart 2018 treedt de onlangs aangenomen motie Bashir in werking, waarmee Energie-Indexen direct worden gekoppeld aan het Energielabel. Voordeel van deze verandering is dat het voor verhuurders eenvoudiger wordt om aan huurders uit te leggen wat de energieprestatie van een woning betekent voor de huur- en woonlasten.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Energieverbruik GaLiCos kan met 80% omlaag door AVaR

Energiebesparing en hergebruik van materialen worden steeds belangrijker en zijn cruciaal voor het behoud van een goed en gezond milieu voor toekomstige generaties. GaLiCos™ (afkorting van Gas Liquid Contact System), is ontwikkeld om geconcentreerde (afval)waterstromen in te dikken en waardevolle grondstoffen terug te winnen, met behulp van laagwaardige energie.

Lees verder bij Waterforum

 
Onderzoekers kunnen de Larsen C-ijsplaat niet bereiken

Tot zover de poging om een gebied dat al 120.000 jaar geen zonlicht heeft gezien, te bestuderen. Afgelopen zomer verloor de Larsen C-ijsplaat een 5000 kilometer groot stuk ijs.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Kunnen 10 miljoen waterpompen het Arctisch zee-ijs redden?

Het zee-ijs op de Noordpool lijkt gedoemd om te verdwijnen. Maar misschien kunnen we het redden door het ‘s winters te bewateren.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Ierland: ‘koolstofarme economie in 2050‘

In 2050 is de economie in Ierland koolstofarm. Met dat idee investeert de Ierse overheid € 22 mrd in maatregelen die dit moeten realiseren.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 565

Video van de week

Video van de week

10721.w367.r16 9.3e2012d

Vlees van de toekomst

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 309 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

tesla revolution 120Rembrandt Koppelaar
The Tesla Revolution

''The Tesla Revolution paints a striking picture of our global energy future.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals