Home Energie

Energie/klimaat
Bodem dupe van klimaatverandering

De klimaatverandering heeft in Nederland overwegend een negatieve invloed op de bodemgezondheid, stelt Janny Peltjes, directeur van onderzoeks- en adviesinstelling HLB.

Lees verder bij Nieuwe Oogst

Lees meer... [Bodem dupe van klimaatverandering]
 
Waterschappen voorbereid op storm

Het KNMI voorspelt storm voor vrijdag 13 januari en zaterdag 14 januari. De waterschappen langs de kust nemen extra maatregelen vanwege de storm.

Lees verder bij Unie van Waterschappen

Lees meer... [Waterschappen voorbereid op storm]
 
Congo leeft zonder het te weten op een CO2-bom

Het aanleggen van palmolieplantages in veengebieden centraal op het Afrikaanse continent kan tot vijfmaal meer CO2-uitstoot leiden, dan tot nog toe werd gedacht. In het tijdschrift Nature beschrijven Britse onderzoekers een reusachtig tropisch veenmoeras in Congo van bijna 146 duizend vierkante kilometer, groter dan heel Engeland.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Hans van Cleef: "Energiemaatschappijen kunnen niet allemaal in één keer om"

Als er één sporter op de wereld is die bijna alles heeft gewonnen wat er maar te winnen valt, dan is het Lionel Messi wel. De Argentijnse voetballer heeft met zijn club FC Barcelona de grootste prijzen binnengesleept en is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Het resterende vraagstuk: de kolencentrales

Nu minister Kamp zijn Energieagenda heeft gepubliceerd lijken de contouren van de te zetten stappen de komende jaren helder. De een wil meer en sneller dan de ander, maar over de richting zijn de meesten het eens.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Twence maakt bakpoeder uit CO2

Je denkt ‘dat kan niet’. Vrachtwagens vol restafval rijden aan de ene kant de afvalenergiecentrale van Twence binnen en aan de andere komt eruit… bakpoeder.

Lees verder bij Twente

 
'Particulier mist prikkel om stroom op te slaan'

Een balanseringsmarkt waarin ook particulieren participeren kan bijdragen aan meer flexibiliteit, om de piekmomenten van windturbines en zonnecellen op te vangen. Dat zegt energie-econoom Machiel Mulder van de Rijksuniversiteit Groningen in BNR Duurzaam.

Lees verder bij BNR Nieuwsradio

 
Fruitvlieg heeft nu al last van klimaatverandering

Nieuw onderzoek toont aan dat insecten – met name in noordelijk gelegen gebieden – door klimaatverandering meer moeite hebben met voortplanten. Dat schrijven onderzoekers in het blad Journal of Evolutionary Biology.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Opwarming versnelt plantenleven

Door de opwarming van het klimaat krijgen bomen en planten – vooral in tropische gebieden – een groeispurt. Daardoor nemen ze per tijdseenheid méér koolstofdioxide op uit de atmosfeer.

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
Markt voor schone energie in Mexico biedt kansen

De markt voor schone energie in Mexico groeit sterk. Met de ambitie '50% schone energie in 2050' kan het land een belangrijke speler worden in de hernieuwbare energie-industrie.

Lees verder bij RVO

 
Hogere energierekening door uitbreiding taken netbeheerders

Wanneer het takenpakket van netwerkbedrijven als Alliander, Stedin en Enexis niet helder afgebakend wordt, kan dat leiden tot aanzienlijke kostenstijgingen voor energiegebruikers. Die zorg uiten VEMW en de Consumentenbond in een brief aan de Tweede Kamer, die morgen spreekt met partijen uit de energiesector over de rol van netwerkbedrijven in het kader van het Wetsvoorstel Voortgang Energietransitie (Wet VET).

Lees verder bij VEMW

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 513

Video van de week

Video van de week

overpopulation3

Overpopulation or overconsumption? 

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 223 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

climate economics 120Richard S.J. Tol
Climate Economics

''This book is an essential text for students of varying levels in economics, climate change and environmental policy.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals