Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Schaliegas helpt klimaat niet: CO2 geen goede maatstaf

Schaliegas helpt het klimaat niet vooruit. Het werkt een toename van de energieconsumptie in de hand die de milieuvoordelen teniet doet.

Lees verder bij Chemisch2Weekblad

 
NL topman Bayer pleit voor schaliegas in Duitsland

De Nederlandse topman Marijn Dekkers van chemiereus Bayer wil dat er in Duitsland meer gedaan wordt aan de energieprijzen. Duurzaam opgewekte energie kost te veel en het wordt tijd om te gaan experimenteren met schaliegas, zo zegt hij in een interview in de Süddeutsche Zeitung.

Lees verder bij Duurzaam Geproduceerd

 
Bedrijven aan EU: klimaatdoelen ambitieuzer

Een groep ondernemingen, waaronder Unilever, Philips, Ikea en verschillende partners van De Groene Zaak, wil dat de Europese lidstaten ambitieuzere klimaatdoelen formuleren tijdens de aanstaande Europese Raad van 23 en 24 oktober. Een oproep daartoe is vandaag gepubliceerd.

Lees verder bij P+

 
'Biljoenen voor niet-duurzame energie'

De komende tien jaar wordt er voor 6 biljoen dollar (4,74 biljoen euro) geïnvesteerd in energieproductie die niet duurzaam is. Dat staat in een vrijdag gepubliceerd rapport van Oxfam Novib.

Lees verder bij NUZakelijk.nl

 
Emissies broeikasgassen, 1990-2013

De voorlopige emissies volgens de IPCC Guidelines 2006 laten in 2013 een lichte stijging (ongeveer 0,5 Mton CO2-equivalenten) zien ten opzichte van 2012. Voor de bepaling van de voorlopige 2013 cijfers zijn de IPCC Guidelines 2006 ingevoerd.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
'Schaliegas niet beter dan steenkool'

De massale inzet van schaliegas is, afgezien van eventuele andere milieubezwaren, geen effectieve remedie tegen klimaatverandering, denkt een brede coalitie van onderzoeksgroepen. In Nature stellen ze donderdag dat overvloedig aardgas de energievraag eerder aanjaagt en tegelijk duurzame bronnen als zon en wind uit de markt drukt.

Lees verder bij de Volkskrant

 
Rutte: pleiten voor bindend nationaal duurzame-energiedoel

Waar minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag nog onduidelijkheid liet bestaan over wat de Nederlandse inzet in Europa zou worden met betrekking tot de doelstelling voor duurzame energie, was minister-president Mark Rutte deze woensdag glashelder. Nederland zal een pleidooi houden voor een bindende doelstelling voor duurzame energie per lidstaat.

Lees verder bij Energeia

 
Pentagon: Climate Change Poses ‘Immediate Risks’

The Department of Defense sees climate change as an “immediate” risk and is taking steps to assess those risk and respond to them according to its newly unveiled Climate Change Adaptation Roadmap. The document, released on Monday, is an update to the agency’s first climate roadmap released in 2012.

Lees verder bij Climate Change

 

Video van de week

Video van de week

solarcar kl

Sunswift Eve - The next generation solar car

Bekijk de video 

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 80 gasten online

Nieuwsbrief

MilieuFocus Kennisbank: altijd actueel

Nieuwe top 10  
De 10 meest wakkerkussende 'milieuclubs' van Nederland

Actuele factsheets

  Actuele factsheets
Afvalstoffen   Bodembescherming
Broeikaseffect   Toekomstagenda milieu
Defosfatering   Pyrolyse
Mijnbouwwet   Verpakkingenbelasting

Boek van de week

Gierzwaluw 60Remco Daalder
De Gierzwaluw

De verse winnaar van de Jan Wolkersprijs 2014. "Hij gaat op zoek naar de geheimen van de gierzwaluw, en komt daarbij vele kleurrijke mensen tegen."
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals