Home Energie

Energie/klimaat
Wecycle: 109,6 miljoen kilo e-waste in 2016

Wecycle heeft vorig jaar 109,6 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) ingezameld. Het totale gewicht is verdeeld over 65 miljoen kilo e-waste ingezameld bij gemeenten en 45 miljoen kilo bij winkels.

Lees verder bij Vereniging Afvalbedrijven

Lees meer... [Wecycle: 109,6 miljoen kilo e-waste in 2016]
 
4,5% procent duurzamer dankzij zonnepanelen

Martien Visser is blij met de nieuwe matglanzende units op zijn dak. Jawel, op mijn dak prijken sinds kort zonnepanelen. Nu pas, zult u denken.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Emissions Credits Likely Worthless in Reducing Emissions, EU Study Says

As nations grapple with how they can slash their emissions as part of the Paris climate agreement, some may use international credit schemes that were approved in the treaty process.

Lees verder bij Duurzaam Ondernemen

 
TOPLIJST: 4 keer weerstand tegen Trump’s klimaatbeleid

Amerikaanse president Donald Trump lijkt onvermijdelijk afscheid te nemen van het duurzamere klimaatbeleid van de Obama-regering. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Nuon wil grond kolencentrale houden voor duurzame opwekking

Nuon wil de grond rondom de Amsterdamse kolencentrale Hemweg in het Westelijk Havengebied bij een mogelijke vervroegde sluiting houden. Hierover zijn al gesprekken gaande met het Havenbedrijf Amsterdam, laat directeur Warmte Alexander van Ofwegen van Nuon donderdag weten.

Lees verder bij NU.nl

 
Haven van Gent opent nieuw, groot windpark

Bart Tommelein (Vlaams Minister van Energie) en Joke Schauvliege (Vlaams Minister van Milieu) hebben donderdag 20 april een nieuw windpark geopend in de Gentse haven. De acht windturbines zorgen samen voor een jaarlijkse opbrengst van 7,8 gigawattuur; vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 20.000 huishoudens.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
Hoogleraren pleiten bij politiek voor enorme investering in duurzaamheid

Negentig hoogleraren roepen de Tweede Kamer en het nieuwe kabinet op meer te doen voor duurzaamheid en investeringen in een groene economie. In een open brief in dagblad Trouw pleiten ze voor onder meer een kapitaalinjectie van 200 miljard euro in de komende decennia.

Lees verder bij NOS.nl

 
'Meer klimaat in het weerbericht'

In de hoop het gevoel van urgentie te vergroten, zijn weerpresentatoren van radio en tv bij het KNMI bijgepraat over klimaatverandering. Ze kregen van het meteorologisch instituut informatie over zaken als de snelle opwarming in het Noordpoolgebied, de mogelijke gevolgen die dit heeft voor het weer in Nederland en de toename van extreem weer zoals stortbuien of hittegolven.

Lees verder bij NOS.nl

 
Energietransitie kost miljarden per jaar

Hoe ambitieus is Nederland in het terugdringen van CO2? Dat is van belang, want de kosten van de energietransitie die nodig is om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland terug te dringen hangen daar van af.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

 
Energielabels voor huishoudelijke apparaten, verlichting en verwarmingssystemen

Bij witgoed en CV-ketels is hoge energie-efficiëntie de norm geworden. Het aandeel energiezuinige verlichting in huishoudens (LED lampen, spaarlampen en TL lampen) is toegenomen tot ruim 58 % in 2015.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Energieprijzen voor enkele energiedragers, 1990-2017

Met name door de sterk toegenomen vraag is de prijs van aardolie en een aantal andere energiedragers door de jaren heen sterk toegenomen. De laatste paar jaar is de prijs weer gedaald.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 527

Video van de week

Video van de week

interview3

Interview Ignace Schops - Zwijgen is geen optie

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 240 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

Climate Of Hope 120Michael Bloomberg and Carl Pope
Climate of Hope

''Bloomberg and Pope offer an optimistic look at the challenge of climate change, the solutions they believe hold the greatest promise and the practical steps that are necessary to achieve them.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals