Joost quote...

...GGD GHOR, de koepelorganisatie van GGD's in een reactie op een uitzending van Zembla, eerder deze week: 'Kunstgras met rubberkorrels is veilig'. 

Home Energie

Energie/klimaat
Brandstofranking en factsheets Schone Brandstoffen

Natuur & Milieu heeft 4 factsheets opgesteld waarin men per vervoersmiddel kan zien wat de verschillende brandstofopties zijn en welke daarvan de meest duurzame keuze is. Toegankelijke informatie over hoe gezond en klimaatvriendelijk de verschillende brandstoffen zijn ontbreekt volgens Natuur & Milieu nog grotendeels; in ieder geval voor degenen die niet de tijd of expertise hebben om dikke documenten van verschillende onderzoeksinstituten door te spitten.

Lees verder bij Nederland Elektrisch

Lees meer... [Brandstofranking en factsheets Schone Brandstoffen]
 
Miljarden in fonds voor investeringen in energie en duurzaamheid

Ondernemers die zich richten op ‘risicovolle activiteiten op transitiegebieden’ kunnen hun projecten in de toekomst makkelijker financieren. Het kabinet richt een nationale investeringsbank op, Invest-NL, dat investeringen op ‘terreinen waar Nederland nu kansen laat liggen’ stimuleert.

Lees verder bij Cobouw.nl

 
NAM haalde in 2016 iets minder gas uit de bodem

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft vorig jaar weer iets minder aardgas uit de bodem gepompt. Het gaat om een daling van 3,24 procent ten opzichte van 2015.

Lees verder bij NU.nl

 
Zeespiegelstijging: ook de Canadese gletsjers doen een flinke duit in het zakje

Tussen 2005 en 2015 is de hoeveelheid smeltwater van Canadese Arctische gletsjers en ijskappen met zo’n 900 procent toegenomen. Tot die conclusie komen onderzoekers nadat ze de ijskappen en gletsjers op de Koningin Elizabeth-eilanden bestudeerden.

Lees verder bij Scientias.nl

 
China steeds minder vaak getroffen door extreem weer

Hagelstormen, heftig onweer en extreme windsnelheden: China heeft er sinds 1960 steeds minder vaak mee te maken.

Lees verder bij Scientias.nl

 
Anti-fossiel-gemeenten draaien burgers rad voor ogen

Gemeenten die tegen fossiele energie zijn en die alternatieve 'plannen' hebben die bij nadere inspectie helemaal geen plannen blijken, draaien burgers een rad voor ogen. Die versnellen de energietransitie niet, die vertragen ’m. Zoals Woerden.

Lees verder bij Energeia

 
Aardwarmte: Geo 4 Energy, Prominent en ETP maken vaart met geothermie

Aardwarmte: telersvereniging Prominent en energiecoöperatie Geo 4 Energy U.A., met de aangesloten leden Noordland-Kapittelland, gaan samenwerken met Energie Transitie Partners (ETP) zodat meer tuinbouwbedrijven in Westland snel kunnen profiteren van aardwarmte. Veel bedrijven willen overschakelen van aardgas op geothermie en zetten daarmee in op duurzamer telen tegen stabiele en aantrekkelijke kosten.

Lees verder bij Duurzaam Actueel

 
Boren mag, maar energiebedrijf ziet er van af

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft op juiste gronden een vergunning afgegeven aan Engie Nederland, concludeert de Raad van State.De eerste proefboring kan daarom plaatsvinden in de periode oktober 2017 tot en met maart 2018. Als blijkt dat een winbare hoeveelheid gas aanwezig is, mag Engie het jaar daarop een tweede proefboring doen.

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Negatieve effecten van Windpark Fryslân op natuur aangetoond

Windpark Fryslân zal duidelijke negatieve effecten hebben op de natuur van het IJsselmeer en de Waddenzee. Dat is de conclusie van onderzoeksinstituut Alterra.

Lees verder bij Natuurmonumenten

Lees meer... [Negatieve effecten van Windpark Fryslân op natuur aangetoond]
 
Natuur vraagt om goede plek nieuwe windturbines Eemshaven

Zes natuur- en landschapsorganisaties waaronder Natuurmonumenten, hebben hun zorgen geuit over de geplande locatie van Windpark Eemshaven West, dichtbij natuurgebied Ruidhorn bij het Groningse Uithuizen. Een windmolenpark op deze plek heeft veel negatieve effecten voor bijvoorbeeld wadvogels.

Lees verder bij Natuurmonumenten

Lees meer... [Natuur vraagt om goede plek nieuwe windturbines Eemshaven]
 
Wind op zee ahoy!

Vorig jaar werden we blij verrast door tenderprocedures die resulteren in lager dan verwachte kosten van wind op zee. Dat was niet vanzelfsprekend: in 2000-2014 namen de kosten van wind op zee juist toe. Welk perspectief biedt dit ons?

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 518

Video van de week

Video van de week

windmolens3

Zijn windmolens goed voor de economie? 

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 409 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

milieurecht 120J.M.H.F. Teunissen, J.H.G. van den Broek, G.C.W. van der Feltz, W.J. Bosma, e.a.
Handboek Milieurecht

''Het Handboek Milieurecht beoogt in twee delen inzicht te bieden in de belangrijkste onderdelen van het milieubestuursrecht en haar praktijk.''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals