Joost quote...

...Nobelprijswinnaar en ex-minister van Energie Steven Chu (2009-2013 regering Obama) pleit voor meer wetenschappers in de politiek: "Het milieubesef van burgers groeit."

Home Energie/klimaat

Kanaal energie/klimaat
Dossier De schaliegasrevolutie

'Money makes the world go round.' Maar meer nog dan geld is het vandaag de zoektocht naar energiebronnen die de wereld doet draaien en de geopolitieke relaties herschikt.

Lees verder bij MO

 
Energieopslag: 3 keer feit, 3 keer fictie

Elke maand verschijnen er berichten over een nieuwe baanbrekende accu die een energierevolutie belooft. Professor Fokko Mulder scheidt feit van fictie in de energieopslag.

Lees verder bij Duurzaam Bedrijfsleven

 
"Klimaatscepsis ondermijnt liberale energievisie"

Begin juli verscheen geschrift no. 121 ‘Zeker van Energie' van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD. Een onversneden liberale visie op energie wordt in het politieke landschap node gemist. Het rapport bevat een aantal behartenswaardige ideeën, die echter stevig worden ondermijnd door een volstrekt onnodige flirt met ‘klimaatscepsis'.

Lees verder bij EnergiePodium

 
VEMW: steun voorstel Juncker voor Europese energie-unie

De aanstaande voorzitter van de Europese Commissie Juncker vindt de Europese afhankelijkheid van Russisch gas te groot. Hij ziet als oplossing voor dit probleem het oprichten van een Europese energie-unie.

Lees verder bij VEMW

 
“Het Energieakkoord is in financieel opzicht knap werk”

In 2014 komen alle kosten van brandstoffen en de afschrijvingen van alle warmte- en elektriciteit producerende apparaten in Nederland op afgerond 42 miljard euro per jaar. Indien we in het Energietransitiemodel het scenario van het Energieakkoord openen, komen we echter op afgerond 47 miljard.

Lees verder bij EnergiePodium

 
Hernieuwbare elektriciteit, 1990-2013

In 2013 bedroeg de productie van hernieuwbare elektriciteit 12 miljard kWh, of wel 10,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik in Nederland. Dat is en 0,4 procentpunt minder dan in 2012.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Windvermogen in Nederland, 1990-2013

De elektriciteitsproductie van windmolens nam in 2013 met 8 procent toe door uitbreiding van de capaciteit. De capaciteit van de Nederlandse windmolens steeg in 2013 met een kleine 300 megawatt tot ongeveer 2,7 duizend megawatt eind 2013.

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Multinationals: Maak haast met klimaatbeleid

Een coalitie van grote Nederlandse bedrijven, waaronder Shell en Unilever, roept Nederland en andere landen op haast te maken met een effectief klimaatbeleid. "Het is tijd voor een serieus en moedig initiatief om het klimaatprobleem aan te pakken. Het is nog niet te laat", zegt Paul Polman, topman van Unilever.

Lees verder bij Trouw

 
Vraag naar olie neemt vlucht in 2015

De wereldwijde olievraag zal in 2015 in het sterkste tempo toenemen in 5 jaar, vanwege een grotere vraag van opkomende landen onder leiding van China. Dat stelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport vandaag.

Lees verder bij het AD

 
Australië schaft CO2-belasting af

Het Australische parlement heeft ingestemd met de afschaffing van de CO2-belasting, meldt de BBC. De 300 meest vervuilende bedrijven in Australië moesten de belasting sinds 2011 betalen. 

Lees verder bij het AD

 

Video van de week

Video van de week

Zwaluw kl

Spreeuw en zwaluw verdwijnen in gebieden met hoge concentraties neonicotinoïde

Bekijk de video 

Partner

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 246 gasten online

Nieuwsbrief

Boek van de week

collapse 60Naomi Oreskes en Erik M. Conway
The Collapse of Western Civilization

"In this haunting, provocative work of science-based fiction, Naomi Oreskes and Eric M. Conway imagine a world devastated by climate change." 
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals