Home Energie

Energie/klimaat
Wereldwijde temperatuur maakte tussen 2014 en 2016 een grote sprong

In drie jaar tijd steeg de temperatuur 0,24 graden Celsius. En ja, dat is veel!

Lees verder bij Scientias.nl

 
'Meeste energiebesparing per euro met een energieprestatiecontract'

'Meeste energiebesparing per euro met een energieprestatiecontract' De Nederlandse overheid wil met verplichtingen zoals de EED Audits, Wet Milieubeheer, en de energielabel C-verplichting voor kantoren forse stappen zetten met de verduurzaming van de gebouwde omgeving en energiebesparing in het bijzonder. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is als onderdeel van de Nederlandse overheid betrokken bij het Europese samenwerkingsproject guarantEE.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Craig Morris over de geschiedenis van de Duitse Energiewende

Er was een Amerikaan in Duitsland nodig om het bijzondere van de Energiewende te onderzoeken en te benoemen. Samen met Arne Jungjohann schreef Craig Morris Energy Democracy, een geschiedenis van de Duitse Energiewende.

Lees verder bij MO

 
Microgolfovens stoten net zoveel CO2 uit als 7 miljoen auto’s

Gebruik van microgolfovens in Europa leidt tot bijna net zoveel CO2-uitstoot als die van 7 miljoen auto’s. Dat heeft de Universiteit van Manchester berekend.

Lees verder bij MO

 
Trump ontkent met steun aan kompels mondiale energietransitie

Herinnert u zich die foto van president Trump die een jaar geleden door zijn handtekening te zetten de verkiezingsbelofte inloste om de zieltogende kolenindustrie in zijn land er weer bovenop te helpen? ‘We will put our miners back to work', riep hij de opgetogen kompels toe die zich om hem heen hadden geschaard.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Minister Wiebes en de jacht op kosteneffectieve klimaattonnen

Minister van Economische Zaken en Klimaat Wiebes heeft bij verschillende gelegenheden afgelopen weken gezegd op ‘tonnenjacht' te zijn en daarbij kosteneffectiviteit essentieel te vinden, ook om draagvlak te houden. Het is ook niet meer dan logisch dat het nieuwe kabinet, dat in het Regeerakkoord meteen een verhoging van het Nederlandse CO2-doel zegt na te streven (van 40 naar 49 procent), op de uitgaven wil letten.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Duurzame energie gaat stromen tussen Spanje en Frankrijk

De afgelopen jaren zijn er heel veel woorden gewijd aan de energieplannen van de Europese Unie. Maar nu komen er toch echt daden aan.

Lees verder bij NOS.nl

 
Van het Gronings gas af, wie gaat dat betalen?

Nederlandse multinationals als Shell, werkgeversorganisatie VNO-NCW en tal van gelegenheidscoalities van grote bedrijven hebben de afgelopen jaren gepleit voor een klimaatminister en politieke duidelijkheid over het energiebeleid. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft laten zien dat het bedrijfsleven duidelijkheid kan krijgen. Op onconventionele wijze liet de minister, per brief, 200 grootverbruikers van gas uit het Groningenveld weten dat uiterlijk 2022 de kraan dichtgaat.

Lees verder bij NOS.nl

 
Warmterecord gebroken, steeds minder koude dagen in Nederland

Opnieuw is een weer-record gesneuveld: het is de warmste 24ste januari sinds de metingen in 1901 begonnen. Rond 7.00 uur werd in De Bilt 12,2 graden gemeten, waarmee het vorige landelijke record uit 1960 werd gebroken.

Lees verder bij NOS.nl

 
Wiebes in brief: bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas

Grote bedrijven in Nederland zijn per brief geïnformeerd dat ze op korte termijn zullen moeten stoppen met het gebruik van gas uit Groningen. In de brief (.pdf) wordt het jaartal 2022 genoemd, het jaar waarin de grote bedrijven uiterlijk van het Groningse gas af moeten zijn.

Lees verder bij NOS.nl

 
Aarde warmt niet zo hard op als het meest pessimistische klimaatscenario zegt

Maar de meest optimistische klimaatscenario’s kloppen waarschijnlijk ook niet. Hoe sterk warmt de aarde op als de CO2-concentratie in de atmosfeer uiteindelijk ongeveer twee keer zo groot is als in pre-industriële tijden?

Lees verder bij Scientias.nl

 
<< Start < 11 12 13 14 15 16 18 20 > Einde >>

Pagina 18 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 196 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals