Home Energie

Energie/klimaat
Energie- en klimaatbeleid Zweden voorbeeld voor ons

Minister Wiebes heeft laten weten in overleg te zijn met de indieners van het initiatiefvoorstel voor een Klimaatwet in de Tweede Kamer om te bezien of er samen iets te bedenken is dat op een breed draagvlak kan rekenen. Bij dit soort exercities is het altijd goed naar ervaringen in andere landen te kijken.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Financiering gas en olie: dimmen kan, dichtdraaien niet

Hans van Cleef: "Stoppen met financiering van gas en olie is om meerdere redenen te voorbarig" Op 12 december kondigde de Wereldbank aan na 2019 te stoppen met het financieren van olie- en gas- exploratie. De Wereldbank kwam met dit nieuws tijdens de One Planet top in Parijs, precies twee jaar na het tot stand komen van het Parijse Klimaatakkoord.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Duits elektriciteitsnetwerk onvoldoende voor windaanbod

Het Duitse elektriciteitsnet kan bij harde wind het aanbod van windenergie niet volledig verwerken. Vorig jaar kostte dat volgens netbeheerder TenneT bijna € 1 miljard.

Lees verder bij Technisch Weekblad

 
'Opwarming leidt in nabije toekomst tot veel meer overstromingen'

Met name in Centraal-Europa, de VS, Indonesië en delen van India en Afrika neemt de kans op overstromingen toe. Daarvoor waarschuwen onderzoekers in het blad Science Advances.

Lees verder bij Scientias.nl

 
NoM-woningen krijgen standaard nestkasten

Dankzij de invoering van de Gedragscode Natuurinclusief Renoveren krijgen woningen na een renovatie met een NOM Keur-keurmerk standaard een nestkast. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft deze code in december goedgekeurd en geeft vandaag tijdens een bijeenkomst van Stroomversnelling hiervoor het startschot.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Hoe kan productie Groningengas doelmatig worden verlaagd?

Maandag j.l. vond in Groningen rond Loppersum een aardbeving plaats met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Het is de op twee na zwaarste beving in het Groningse en de zwaarste in ruim 5 jaar tijd.

Lees verder bij VEMW

 
Shell ontwikkelt zonne-energiepark in Moerdijk

Shell ontwikkelt een zonne-energiepark op haar chemiecomplex in Moerdijk. Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 megawatt hernieuwbare energie.

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
Elektrische binnenvaartschepen voor Nederland en België

Het Nederlandse bedrijf Port-Liner gaat volledig elektrische vrachtschepen bouwen voor de binnenvaart. De bedoeling is dat het eerste schip in augustus gaat varen. Het Tilburgse logistiek bedrijf GVT Group zet deze ‘Tesla’s van de binnenvaart’ in op het traject tussen bedrijventerrein Vossenberg-West en de Rotterdamse haven.

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
Gras vervangt in Nijmegen het riool

Zeg 'klimaat' en binnen de kortste keren gaat het over reductie van CO2-uitstoot. Het is het nummer-één-thema waarvoor overheden beleid maken en waarmee ze zich profileren. En ja, natuurlijk is het verstandig de oorzaak van klimaatverandering weg te nemen, maar intussen warmt de aarde op en krijgen steden steeds vaker te maken met extreme neerslag, warmte en droogte. Wat valt daaraan te doen?

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
New York klaagt oliemaatschappijen aan vanwege klimaatverandering

New York klaagt vijf oliemaatschappijen aan omdat ze hebben bijgedragen aan de opwarming van de aarde. Het gaat om Shell, BP, Chevron, Exxon Mobil en ConocoPhilips.

Lees verder bij NOS.nl

 
Meer bewijs: koraal sterft steeds sneller af

Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat koraalrif veel vaker dan vroeger en op veel grotere schaal verbleekt. Door de stijgende watertemperatuur raakt het beschadigd en krijgt het niet de tijd om te herstellen, staat in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Lees verder bij NOS.nl

Lees meer... [Meer bewijs: koraal sterft steeds sneller af]
 
<< Start < 11 12 13 14 15 16 17 18 20 > Einde >>

Pagina 20 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 181 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals