Home Wet- en regelgeving

Kanaal Wet- en regelgeving
Jaarverslag 2017: Omgevingswet vraagt om nieuwe aanpak m.e.r.

Samen met gemeenten en provincies ontwikkelde de Commissie m.e.r. een nieuwe aanpak van milieueffectrapportage voor omgevingsplannen en omgevingsvisies. In 70 procent van de getoetste milieueffectrapporten ontbrak belangrijke informatie. 

Lees verder bij Commissiemer.nl

 
Wet VET: waarom gasloos wél kan

Drie weken gelden stuurde de NEPROM, Bouwend Nederland en AEDES een alarmerende brief naar de ministers van BZK en EZ over de invoering van de Wet VET (Wet Voortgang EnergieTransitie). Met behulp van die wet krijgt de minister de mogelijkheid om het gebruik van aardgas per 1 juli min of meer te verbieden. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Minister: Gemeenten misbruiken Crisis- en herstelwet niet

Gemeenten misbruiken de Crisis- en herstelwet niet om extra ambities waar te maken, aldus minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Ze reageert hiermee op het verwijt van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom) dat de wet, die bedoeld is om procedures te versnellen, gebruikt wordt om aanvullende eisen te realiseren met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Gemeenten scoren slecht bij milieueffectrapportages

Het aantal aangevraagde milieueffectrapportages (m.e.r.) met belangrijke tekorten is in 2017 significant gestegen. Zeven op de tien werden vorig jaar door de Commissie m.e.r. afgekeurd, tegenover 63 procent een jaar eerder. Vooral gemeenten blijven in gebreke, provincies en rijk doen het beter. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
VNG: aardgasverbod soms echt lastig

Later deze maand publiceert het ministerie van EZK een regeling waardoor gemeenten projecten kunnen aanwijzen die toch op aardgas mogen. Gemeenten mogen tijdelijk onderbouwd afwijken van het aardgasverbod voor nieuwbouwwoningen dat per 1 juli van kracht wordt. Een goed besluit, aldus de VNG. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 05 23 om 14.57.32

Environmental Science

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Boek van de week

Resilience 120Zinta Zommers & Keith Alverson
Resilience

''This book brings together contributions from the world's foremost experts to provide the first systematic test of the ability of polycentric thinking.''
Lees verder

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals