Home

De catwalk van Camiel Eurlings en Doutzen Kroes
Geschreven door Joost   
donderdag 28 januari 2010 10:09

Het begon met ‘dierenwethouder’ Joost Eerdmans van Capelle aan den IJssel, die hoogstpersoonlijk – zo lijkt het althans – een proef start met een dierenpolitie. Het leidde vanzelf naar minister Eurlings, wiens mislukte staatsgreep bijna de ANWB aan de macht bracht: een curieuze actie en politiek van het onzuiverste water.

Vlak voor het weekend liet zijne excellentie Eurlings zich ontvallen dat de kilometerheffing er niet komt zonder de ANWB. De pleuris brak uit en Eurlings sodemieterde van het voetstuk, maar had zich er in ieder geval van verzekerd dat hij het hele weekend ‘talk of the town’ was. Slip of the tongue of een zorgvuldig geplande publiciteitsstunt?

Het weekend
Hoe graag zou ik getuige zijn geweest van zijn werkelijke gemoedstoestand. Zat hij zijn wonden te likken na een politieke flater? Of zat hij zich te verkneukelen over alle aandacht die hij kreeg en die hem de gelegenheid zou bieden als een feniks te herrijzen uit de as van zijn zelf aangestoken ministeriële fikkie?

De vergelijking met de Irak-flater van Balkenende enkele weken geleden drong zich bij mij op. Dacht Eurlings: ‘Wat Balkenende kan, kan ik beter’? En had hij gewoon geen tijd voor diepe weekendgevoelens, omdat hij nog een catwalk moest timmeren?

De journalistiek
Het Nederlandse journaille sprong erboven op, zich nauwelijks afvragend waar het nou eigenlijk bovenop sprong. Wat een ongeremde geilheid! Wat een voorspelbare reactie van de waakhond van onze democratie.

Eurlings was hot: de kroonprins van het CDA die ons politieke bestel ter discussie stelt. De volgende hype was geboren, met dank aan ‘de media’ zelf.

De openbare wederopstanding
Het mooiste zou het zijn geweest als Matthijs van Nieuwkerk hem afgelopen maandag al had kunnen ontvangen, maar de dinsdag was natuurlijk een mooi alternatief. Je moet tenslotte ook weer niet al te gretig lijken. Dus daar was onze minister dan: de beschikbare tijd (hoe kort dan ook) was ruim voldoende.

Tot drie keer toe kon hij aangeven hoe kwetsbaar hij zich wil opstellen en hoezeer hij bereid is te luisteren naar de stem des volks – ANWB en Telegraaf – maar dat natuurlijk het Parlement het laatste woord heeft. Als zich schijnbaar volledig wegcijferende variant op Doutzen Kroes beklom hij met diepe innerlijk trots zijn zelfgetimmerde catwalk: dat heb ik toch maar mooi geflikt!

Blijft de vraag…
…of we te maken hebben met mannetjesmakerij of gewoon met het beperken van vervolgschade? Zeker weten zullen we het nooit, tenzij de echtgenote of de voorlichter/spindoctor gaat lekken (dat zou zo maar kunnen gebeuren).

Begrijp me goed
Ik heb niks tegen Eurlings, Balkenende of Eerdmans persoonlijk en ook niks tegen modeshows en de fashionindustrie. Ik vind de politiek alleen te serieus om mee te marchanderen.

Doutzen Kroes mag van mij best op de catwalk, maar ik maak me grote zorgen over de manier waarop politiek wordt bedreven en beleid wordt gemaakt en uitgevoerd. Dus een oproep aan het Nederlandse volk: geen ijdeltuiten in de gemeenteraad, terug naar de inhoud!

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals