Home

Het lijkt wel crisis
Geschreven door Joost   
vrijdag 03 juli 2009 09:51
Het is een dooie boel in milieuland. Afgezien van wat geharrewar rond Kopenhagen dan. Waar is iedereen toch?

Het lijkt erop dat de milieuprofessional zijn schade zit te taxeren en dat zelfs de activist voor interim-passivisme kiest. Wordt de homo idealismus overvleugeld door de homo economicus? Of dutten we met z'n allen in omdat in tijden van crisis een aantal problemen zich als vanzelf lijkt op te lossen?

Inkakken
Natuurlijk kan ik begrip opbrengen voor een tijdelijke initiatievenstop van de milieucoördinator die zijn functie bedreigd ziet. En voor het actieve Milieudefensielid dat bij zijn baas op de schopstoel zit. Maar dat is toch geen excuus voor de rest van milieuminnend Nederland om een potje in te gaan zitten kakken?

Hoezo inkakken? (1)
Ik geef een voorbeeld. Wekelijks bezoek ik de site van de NSG. Tot een paar weken geleden lukte het hen altijd om relevant nieuws bij elkaar te harken. Nu niet meer: koppen als ‘Decibellendrama Wimbledon' en 'Verbied kreunend vrouwentennis' zeggen genoeg.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de altijd deskundige rubrieksredacteur van een verdiende vakantie geniet en diens vervanger het er even niet bij kan hebben (het is tenslotte crisis!), feit is dat zulke trivialiteiten (hoe leuk ook!) niet de nieuwspagina van de NSG zouden moeten domineren. Zeker niet in een periode waarin het kabinet zin crisiswet bekend maakt, waarmee voor het gemak maar even de nodige milieuregels aan de kant worden geschoven. NSG, pak het weer op!

Hoezo inkakken? (2)
Vorige week maakte Delta haar plannen voor een nieuwe kerncentrale bekend. Je zou toch verwachten dat dit voor enige deining zou zorgen. Niks daarvan. Apathie of stilte voor de storm? We zullen het zien.

Wat dan wel?
Wij van MilieuFocus, onze partners en vele anderen zijn u graag behulpzaam. Ik volsta met een staccato-opsomming:
  • Lees ‘MVO in tijden van crisis' op de site van MVO Nederland en laat u inspireren.
  • Kijk eens goed in de spiegel en stel uzelf de vraag af of u wel op de goede plek zit.
  • Investeer uw eventuele financiële reserves in een goede milieucursus of -opleiding in plaats van een mega-LCD-televisie of nieuwe desktopcomputer.

 Of:

Ik garandeer: ook als het u niet lukt om het klimaatprobleem in uw eentje op te lossen, verdwijnt uw persoonlijke crisis als sneeuw voor zon!

Yes, we can!


 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals