Home

In de rij
Geschreven door Team ECO-job   
donderdag 30 april 2009 04:31

‘Daar komen de eerste al. John, staat de espressomachine aan?' vraag de vestigingsmanager van ECO-job aan de kok die sinds enkele weken in dienst is bij ECO-job.

Het was voor de dertig accountmanagers van ECO-job in Den Haag niet meer te doen om zelf koffie, broodjes en regelmatig zelfs avondmaaltijden te bereiden voor de tientallen klanten die dagelijks het pand in het duurzame kantorencomplex bezoeken. Met allemaal hetzelfde doel: het vinden van een nieuwe medewerker. Want alleen bij een werving- en selectiebureau heb je daar nog kans op. Als het je tenminste lukt om vooraan in de rij te staan. Anders kan je het - anno 2015 - wel op je buik schrijven, en daarmee je project.

Geen dag langer
Begin 2010 had de overheid zich namelijk gerealiseerd dat zij geen dag langer kon wachten met het beschermen van het land tegen de gevolgen van klimaatverandering. In dat jaar verschenen er klimaatrapporten die zelfs de inmiddels bekeerde George W. Bush deden oproepen tot het ondertekenen van het Reykjavik-verdrag (de opvolger van ‘Kyoto'). En boven Den Haag ontstond een tyfoon waarbij Geert Wilders ternauwernood uit zijn torentje kon worden gered. De ogen gingen open: de nood was aan de man.

In sneltreinvaart werden wereldwijd alle projecten op het gebied van klimaat, energie en duurzaamheid aanbesteed door middel van spoedprocedures. In Nederland gingen massaal de schoppen de grond in. Duinen en dijken werden verhoogd, CO2 opgeslagen en windmolenparken aangelegd.

Dit alles werd massaal omarmd door het publiek, dat zich bereidwilliger toonde dan ooit om wat dan ook te doen of laten in het belang van het milieu.

Veel mensen
Voor al die ontwikkelingen waren mensen nodig. Veel mensen. Dezelfde opdrachtgevers die halverwege 2009 bij ECO-job hadden aangegeven dat ‘nieuw personeel voorlopig niet nodig was', stonden op deze zonnige lentedag in 2015 letterlijk in de rij.

Terwijl ze de deur van het pand opent, denkt de vestigingsmanager heel even terug aan 2009. Het jaar van de economische crisis, het jaar dat het hele land in zak en as zat, en ook ECO-job het wel een beetje benauwd had gekregen. Het jaar van sombere voorspellingen, oplopende werkloosheid, en slapeloze nachten afgewisseld met nachtmerries over de gedwongen verkoop van huizen en de voedselbank.

Uit het woordenboek
Het was vandaag de dag, met gemiddeld 100% werkgelegenheid en de milieusector als koploper, bijna niet meer voor te stellen waar iedereen zich toen druk om had gemaakt. De economie was gezonder en bloeiender dan ooit, de termen ‘gouden handdruk', ‘werkloosheid' en ‘vertrekbonus' waren alweer twee jaar geleden uit het woordenboek geschrapt, en de laatste vestiging van het UWV was vorige week feestelijk gesloten.

De vestigingsmanager groet de wachtenden met een brede glimlach. Ze laat de deur wijd open staan, waardoor de zachte lentebries zich vermengt met de geur van verse espresso. Ze haalt diep adem en stapt naar binnen, een nieuwe dynamische dag tegemoet.


Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. is dé intermediair voor milieupersoneel op mbo-, hbo- en wo-niveau.
 

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals