Home

Wat weet u nou van... emissiehandel?
Geschreven door Joost   

Klik op de vraag en het antwoord komt tevoorschijn. 

NOx en CO2. Zie factsheet Emissiehandel.
Voor CO2. Zie factsheet Emissiehandel.
Dat via het marktmechanisme de emissie van schadelijke stoffen wordt gereduceerd. Zie factsheet Emissiehandel.
Joint Implementation (gemeenschappelijke uitvoering) en Clean Development Mechanism (het mechanisme voor schone ontwikkeling). Zie factsheet Clean Development Mechanism / Joint Implementation.
De Kyoto-doelstellingen. Zie factsheet Clean Development Mechanism / Joint Implementation.
De kern van zowel CDM als JI is dat landen met reductieverplichtingen deze in andere landen kunnen realiseren. Een land met een reductieverplichting investeert op deze manier in een project in een ander land waarmee broeikasgasemissies worden verminderd. Het investerende land krijgt vervolgens de behaalde emissiereducties in de vorm van emissierechten. Zie factsheet Clean Development Mechanism / Joint Implementation.
Maatregelen in het ene land of in het ene bedrijf kunnen kosteneffectiever zijn dan die in het andere. Deze instrumenten zijn geïntroduceerd om broeikasgassen daar te reduceren waar dat het goedkoopst kan. Zie factsheet Clean Development Mechanism / Joint Implementation.
Maatregelen nemen om de emissie te beperken en/of van andere bedrijven extra emissierechten te kopen. Zie factsheet Emissiehandel.
In principe wordt de effectiviteit van emissiehandel bepaald door de vraag of de kosten die een bedrijf moet maken om zijn uitstoot te reduceren hoger zijn dan die voor de aankoop van emissierechten of juist niet. Zie factsheet Emissiehandel.
ERU staat voor Emission Reduction Units. Deze units (ook credits genoemd) kunnen worden verdiend door investeringen in emissereducties in andere landen en ze mogen worden verrekend met de eigen emissies. Zie factsheet Clean Development Mechanism / Joint Implementation.


Snel even bijspijkeren? Als u onderstaande factsheets leest (5 minuten), bent u weer helemaal bij.

Emissiehandel
Clean Development Mechanism / Joint Implementation

 

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals