Home

Bedrijfsprofiel: ATM

ATMATM is hét bedrijf dat verantwoord reinigt op eigen bodem: Cradle to Cradle op het hoogste niveau.

Ultra modern is het wereldwijd grootste afvalverwerkende bedrijf Afvalstoffen Terminal Moerdijk. Bij het reinigen van milieubelastend afval - zoals verontreinigd slib, vervuilde grond, teerhoudend asfalt, water, oplosmiddelen en verpakte afvalstoffen -
worden de nieuwste technieken toegepast, zoals thermisch reinigen en pyrolyse. Dit alles met het oog op een schoon milieu, want vrijkomende reststoffen als gas en olie worden hergebruikt in het eigen verwerkingsproces. Niets gaat verloren. Wat er overblijft, is gereinigde grond, gereinigd water of recyclebaar schroot.

Waar gebouwd wordt, komt afval vrij. Vervuilde grond bij nieuwe bouwprojecten, asfaltschollen of gefreesd asfalt bij renovaties aan wegen, maar ook verpakte afvalstoffen en andere milieubelastende materialen moeten volgens strenge richtlijnen worden verwerkt. ATM biedt hiervoor dé oplossing.

Thermische grondreiniging
De grootste thermische reinigingsinstallatie van Europa (met een capaciteit van 1 miljoen ton per jaar) staat gewoon in Moerdijk. Vervuilde grond en teerhoudend asfalt granulaat (TAG) worden in deze installatie ontdaan van de organische verontreinigingen, zoals teer, olie, vet, benzine, PAK’s, cyanide en zwavel. Door verhitting tot 500 °C in de draaitrommel van 50 meter lang en 5 meter doorsnede verdampen alle verontreinigingen, die in een naverbrander geheel worden vernietigd. Het complete verwerkingsproces bij ATM voldoet aan de strenge eisen van de Europese Richtlijn Verbranden Afvalstoffen.

Restmateriaal als perfecte grondstof GWW-sector
Tijdens het thermische reinigingsproces ontstaat een homogene zandsoort met uitstekende civieltechnische eigenschappen. De fijne korrel en hoge verdichtingsgraad van het materiaal maken dat het ideaal is voor toepassing in de wegenbouw. De zwarte kleur garandeert herkenbaarheid tussen het aangebrachte zand op locatie en de oorspronkelijke kleur van de ondergrond. Hierdoor vormt de eis van ‘terugneembare toepassing’ uit het Bouwstoffenbesluit geen enkel probleem meer.

Enorme capaciteit effectief ingezet
De totale capaciteit van de TRI (thermische grondreinigingsinstallatie) is meer dan 1 miljoen ton per jaar. In principe kunnen alle zand- en steenachtige materialen - zoals zand van rioolreiniging, straalgrit en teerhoudend asfaltgranulaat - in de thermische reinigingsinstallatie worden gereinigd.

Meer dan grondreiniger alleen
Overigens is ATM meer dan alleen een grondreiniger. ATM beschikt over een installatie voor het zuiveren van afvalwater met een totale capaciteit van 650.000 ton. Tevens verwerkt ATM ongeveer 80.000 ton oliehoudende slibben, die onder andere afkomstig zijn uit industriële reinigingsactiviteiten bij de raffinaderijen en de chemische industrie.

Verwerking van verpakte afvalstoffen
Daarnaast heeft ATM een pyrolyse-installatie in gebruik, met een capaciteit van circa 60.000 ton, voor de verwerking van verpakte afvalstromen, zoals verfafval, lijmen, kitten en harsen. In deze installatie worden ook de restproducten verwerkt die afkomstig zijn uit de olieslibverwerking en wordt de uit het proces vrijkomende energie weer nuttig toegepast.

Non-stop aanleveren
Een snelle acceptatie is bij ATM gegarandeerd. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar kan er materiaal per auto, schip en trein aangeleverd worden.

ATM B.V.
Postbus 30
4780 AA  Moerdijk
T: 0168 – 389 289
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
I: www.atmmoerdijk.nl

 

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nieuwsbrief


Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals