Home Energie

Energie/klimaat
Verdiepte Nieuwe Waterweg krijgt rivierzandmotor

Enkele dagen voor Pasen gaven minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ronald Paul, de coo van Havenbedrijf Rotterdam, het officiële startsein voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. In haar speech had de minister een nieuwtje: de verdieping van de vaarweg gaat gepaard met een experiment met een rivierzandmotor. 

Lees verder bij Waterforum

 
90 miljoen euro om bestaande bouw sneller te ontgassen

Het rijk stelt dit jaar 90 miljoen euro beschikbaar voor gemeenten die nog voor 1 juli een plan indienen om een of meer woonwijken van het aardgas af te halen. Voorwaarde is wel dat nog dit jaar met de concrete uitwerking ervan moet kunnen worden begonnen. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Krimpregio wordt koploper duurzaamheid

Goeree-Overflakkee zat in haar maag met de pakweg honderd windmolens die ze van de provincie moest plaatsen. De Zuid-Hollandse gemeente besloot zich toen maar helemáál op duurzame energie te storten. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Stoppen met gas uit Groningen, wat kost dat?

Veel is onzeker, maar één ding is duidelijk: we moeten met van alles rekening houden. "Het is een complex geheel aan factoren die allemaal een prijskaartje hebben, maar waar soms ook weer aan verdiend wordt", zegt energieadviseur Lucia van Geuns van The Hague Centre for Strategic Studies. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Dienen staatsbedrijven bij klimaatdoelen het publiek belang wel?

Willem Wiskerke over het belang van dat er meer democratische invloed komt op de klimaatstrategie van staatsbedrijven. Sinds de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs zijn overheden met hernieuwde energie gaan werken aan het oplossen van het klimaatprobleem. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Drie nieuwe locaties voor windmolenparken

Na het succes van het eerste subsidievrije windpark, wijst Wiebes nog vast drie nieuwe plekken in zee aan. Minister Wiebes (VVD, klimaat en economische zaken) krijgt de smaak te pakken. 

Lees verder bij Trouw

 
Kabinet: einde aan gaswinning in Groningen

De gaswinning uit het Groningenveld wordt volledig beëindigd. Alleen door het wegnemen van de oorzaak van het aardbevingsrisico kunnen de veiligheid en de veiligheidsbeleving in Groningen op afzienbare termijn worden gegarandeerd. 

Lees verder bij Rijksoverheid.nl

 
Vinddatum eerste kievitsei in Friesland, 1901-2018

Het eerste kievitsei is de afgelopen honderd jaar steeds vroeger in het jaar gevonden. Klimaatverandering lijkt hierbij een belangrijke factor. 

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra

Het is nu echt definitief: vanaf eind 2018 zullen de eerste zonnepanelen worden geproduceerd in de zonnepanelenfabriek van Energyra in Zaandam. Met de ondertekening van een contract met het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland en internationale investeerders is de laatste stap gezet. 

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
Gasunie klaar voor afbouw Groningen-gas

Gasunie heeft aan de minister Wiebes advies uitgebracht hoe de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk omlaag kan worden gebracht. In eerste instantie tot twaalf miljard kuub per jaar. 

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

 
Groenlandse ijskap smolt in de afgelopen 450 jaar nooit zo snel als nu

Dat stellen onderzoekers van Dartmouth College in het blad Geophysical Research Letters. Ze baseren zich op ijskernen, verzameld in de zogenoemde ‘percolation zone’ van de West-Groenlandse ijskap. 

Lees verder bij Scientias.nl

 
<< Start < 1 2 3 4 5 6 7 8 10 > Einde >>

Pagina 10 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 152 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals