Home Energie

Energie/klimaat
EU-uitspraak Gazprom-onderzoek doorbraak voor werking interne gasmarkt

Coby van der Linde: Politiek bezwaar tegen Nordstream II verhullen in juridische strapatsen ondergraaft geloofwaardigheid EU. Op 24 mei publiceerde het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie (DG COMP) de langverwachte uitkomst van het Gazprom-onderzoek. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Lessen uit Scandinaviƫ: we hebben een zesde klimaattafel nodig

Martien Visser over het naar Scandinavisch voorbeeld maken van een plan voor de export van Nederlandse kennis en kunde op het gebied duurzame energie. Met enige regelmaat kijken we jaloers naar onze Scandinavische vrienden. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Gevaren grootschalige CO2 opslag in bodem van Noordzee

Op 12 december 2015 hebben 195 landen hun handtekening gezet onder het klimaatakkoord van Parijs. Het akkoord is bedoeld om de opwarming van de aarde te beperken tot ver onder de twee graden Celsius. 

Lees verder bij Greenpeace

 
'Restwarmte datacenters kan 2 miljoen woningen verwarmen'

Een whitepaper van Unica Energy Solutions gaat in op het benutten van restwarmte uit datacenters. Met de groei van datacenters in Nederland zijn met restwarmte 2 miljoen bestaande woningen te verwarmen in 2030. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Gasberaad boycot hoorzitting Kamer

Het Groninger Gasberaad, de Vereniging Groninger Dorpen (VGD) en de voorzitter van de Maatschappelijke Stuurgroep Jan Kamminga boycotten de hoorzitting in de Tweede Kamer over de versterkingsoperatie en de Nationaal Coördinator Groningen. Ze zijn boos over de beperkte spreektijd die ze krijgen bij de hoorzitting. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Zware onderhandelingen verwacht in laatste fase klimaatakkoord

Over een kleine maand moet er een klimaatakkoord op hoofdlijnen zijn dat ervoor zorgt dat Nederland in 2030 ongeveer de helft minder CO2 uitstoot dan in 1990. Dat betekent dat er minstens twee miljoen huizen energiezuinig zijn gemaakt. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Uitgelekt VN-rapport: 'opwarming aarde nadert limiet'

Als er geen "snelle en verstrekkende maatregelen" worden genomen, dan warmt de aarde tot 2040 met meer dan 1,5 graad op, staat in een uitgelekt concept-rapport van het IPCC (Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering), de klimaatcommissie van de Verenigde Naties. Eigenlijk zou het rapport pas dit najaar openbaar worden gemaakt. 

Lees verder bij NOS.nl

 
AVR bouwt CO2-afvanginstallatie in Duiven

Afvalverwerker AVR start in 2019 met de bouw van een grootschalige installatie die jaarlijks zestig kiloton CO2 kan afvangen. Air Liquide zal de kooldioxide transporteren naar glastuinbouwers. 

Lees verder bij Het Nieuwe Produceren

Lees meer... [AVR bouwt CO2-afvanginstallatie in Duiven]
 
Energietafels: maak plaats voor rechtvaardigheid en veiligheid

De drie-eenheid van doelstellingen van energiebeleid ‘betaalbaar, duurzaam en betrouwbaar' krijgt weer eens een nieuwe invulling. Met steeds grotere nadruk wordt duurzaamheid, in termen van de reductie CO2-emissies als dominant beleidsdoel gepositioneerd.

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Klimaatverandering in Nederland: wat merken we er hier eigenlijk van?

Het klimaat over de hele wereld is aan het veranderen. Wie kent de beelden van smeltende ijskappen, verbleekt koraal in Australië of overstromingen in ontwikkelingslanden niet? 

Lees verder bij Scientias.nl

 
Uitfasering Groningengas volgens minister op schema

Minister Wiebes (EZK) geeft in een brief aan de Tweede Kamer aan dat het kabinet op schema ligt bij het realiseren van het ‘basispad’ om de gaswinning uit het Groningenveld af te bouwen. Met een aantal additionele maatregelen zou het mogelijk zijn om al per oktober 2020 onder het door de SodM geadviseerde winningsniveau van 12 mrd m3 (bcm) uit te komen. 

Lees verder bij VEMW

 
<< < 2 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 2 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 167 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals