Home Energie

Energie/klimaat
Knuppel en hoenderhok

Dat we van het gas af moeten en moeten inzetten op alternatieven voor fossiele energie zal door vrijwel niemand meer worden betwist. Minder duidelijkheid is er over het tijdpad. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
'Aarde is rond 2084 al 4 graden opgewarmd'

Het gaat allemaal veel harder dan gedacht. Dat stellen Chinese onderzoekers in het blad Advances in Atmospheric Sciences. Ze baseren zich op maar liefst 39 klimaatmodellen uit het Coupled Model Intercomparison Project (CMIP).

Lees verder bij Scientias.nl

 
Rusland gaat de eerste drijvende kerncentrale in gebruik nemen

De kerncentrale moet meer dan 50.000 mensen in het afgelegen Pevek van energie voorzien. Na enige tijd in Sint Petersburg te hebben gelegen, is de drijvende kerncentrale Akademik Lomonosov – gebouwd door het door Vladimir Poetin opgerichte staatsbedrijf Rosatom – naar Moermansk gesleept. 

Lees verder bij Scientias.nl

 
'Leg zonnepanelen eerst op daken en dan pas op de grond'

Op steeds meer plekken worden zonneparken gebouwd, op weilanden, braakliggend terrein of akkerbouwgrond. Voor boeren kunnen de panelen een nieuwe inkomstenbron betekenen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Warmste meinacht sinds 1901

Slecht geslapen door de warmte? Sinds het begin van de metingen in 1901 was een nacht in mei niet zo zacht als nu, zegt Weerplaza. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Wet VET: waarom gasloos wél kan

Drie weken gelden stuurde de NEPROM, Bouwend Nederland en AEDES een alarmerende brief naar de ministers van BZK en EZ over de invoering van de Wet VET (Wet Voortgang EnergieTransitie). Met behulp van die wet krijgt de minister de mogelijkheid om het gebruik van aardgas per 1 juli min of meer te verbieden. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

Lees meer... [Wet VET: waarom gasloos wél kan]
 
Hogere CO2-uitstoot in het eerste kwartaal 2018

De CO2-uitstoot in Nederland was in het eerste kwartaal 2,5 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Volgens de eerste berekening groeide in dezelfde periode het bruto binnenlands product (bbp) met 2,8 procent. 

Lees verder bij CBS

 
Planten op wandel, en de mens maakt het ze gemakkelijk

Ons gedrag beïnvloedt direct de verspreiding van plantensoorten, lokaal zelfs nog meer dan het opwarmend klimaat. Dat is de belangrijkste conclusie van de doctoraatsthesis van Jonas Lembrechts van de Universiteit Antwerpen, die planten in berggebieden over de hele wereld bestudeert. 

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
Competitieve industrie nodig voor investeringen in transitie:

De Europese energie-intensieve industrie moet competitief kunnen opereren om te kunnen innoveren en te investeren in verduurzaming. Daarvoor is een ondersteunend instrumentarium nodig met een afstemming tussen het beleid voor klimaat, energie en industrie. 

Lees verder bij VEMW

 
Kritiek op Shell: ambities zijn niet Klimaatakkoord-proof

Op de aandeelhoudersvergadering van Shell wordt morgen opnieuw een resolutie over het klimaat in stemming gebracht. De financiële actiegroep Follow This hoopt daarmee te bereiken dat Shell de winst niet langer investeert in olie en gas, maar in nieuwe energiebronnen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Energieslag levert 16% energiebesparing op bij Rotterdamse basisscholen

De meeste duurzame school van Nederland, of in ieder geval Rotterdam; dat is de inzet van Energieslag. Leerlingen van Rotterdamse basisscholen konden hiervoor ideeën aandragen en uitvoeren. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
<< Start < 1 2 3 5 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 5 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 185 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals