Home Energie

Energie/klimaat
Het einde van gas is pas het begin van de toekomst

Wat moet er allemaal gebeuren als je een samenleving volledig onafhankelijk wil maken van fossiele brandstof? Het was een historisch besluit: de gaskraan gaat dicht. 

Lees verder bij Scientias.nl

 
‘Noodplan nodig voor stroominfrastructuur’

Door acute capaciteitsproblemen in de stroominfrastructuur stevent de Nederlandse digitale economie af op een groot probleem. De groei van de Nederlandse economie komt hierdoor onder druk te staan. Ook kan de energietransitie niet van start gaan, omdat deze energie simpelweg niet kan worden afgeleverd. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Isoleren rendeert, behalve in de Randstad

Slecht geïsoleerde huizen blijven bijna twee maanden langer te koop staan en leveren gemiddeld 13.000 euro minder op dan een doorsnee woning. Een goed geïsoleerde woning bezorgt de verkoper een bonus van 6.300 euro. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Vier op tien gemeenten verkiezen aardgasloze nieuwbouw

Grootste opgave voor gemeenten bij verhoging van het aantal nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting is het oplossen van technische en organisatorische knelpunten in binnenstedelijke locaties en in de bestaande voorraad. Dat blijkt uit een nulmeting in het rapport Aardgasloos nieuwbouw van RIGO Research en Advies. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Energietransitie onder druk door gebrek aan personeel

De gemeentelijke ambities voor een snelle energietransitie kunnen onder druk komen te staan door een gebrek aan werknemers met de kennis die daarbij nodig is. Er moet veel meer worden gedaan om mensen op te leiden en om te scholen voor beroepen gericht op de energietransitie, stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in een donderdag verschenen advies. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

Lees meer... [Energietransitie onder druk door gebrek aan personeel]
 
Bestuurders energiesector: ‘Dwingender rol overheid nodig bij energietransitie’

Bestuurders uit de energiesector zijn optimistisch over het op tijd halen van de doelen uit het Klimaatakkoord. Maar daarvoor is wel een veel sturender en dwingender rol van de overheid nodig. Dat blijkt na de ‘Strategie Summit Energie & Utilities’ waarbij meer dan 70 bestuurders uit de energie- en industriesector bij elkaar kwamen op Landgoed Duin & Kruidberg. 

Lees verder bij Duurzaam Ondernemen

 
Samsom: wijk voor wijk woningen verduurzamen

Een structureel programma, wijk voor wijk, om Nederlandse woningen energetisch op orde te maken. Dat is volgens Diederik Samsom nodig, zo zei hij gistermiddag in zijn keynote op Building Holland.

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
20 aardgasvrije wijken: de echte uitdaging begint daarna pas

Nederland staat voor een enorme opgave: het uitfaseren van aardgas in de periode tot 2050. Nu de kraan van het aardgasveld in Slochteren definitief dichtgedraaid gaat worden, is de transitie naar een aardgasvrije samenleving in een stroomversnelling geraakt. 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
‘Nog geen universeel toepasbaar systeem voor monitoring klimaatadaptatie’

Ter ondersteuning van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verkend of in het buitenland systemen zijn ontwikkeld die de voortgang en het effect monitoren van maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie. Een universeel toepasbaar systeem bestaat nog niet, maar inhaken op internationale kennisnetwerken is een stap in de goede richting. 

Lees verder bij Waterforum

 
PBL en ECN ondersteunen klimaatakkoord met kennisnetwerk

De Nederlandse industrie moet de uitstoot van CO2 de komende jaren met grote stappen verminderen en op den duur koolstofvrij produceren. Alle industriële bedrijven leveren op die manier een substantiële bijdrage aan de energietransitie. 

Lees verder bij Planbureau voor de Leefomgeving

 
Grote verschillen in laadcapaciteit per gemeente

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Schiermonnikoog, Amstelveen, Barendrecht. Deze gemeenten scoren het hoogst met hun netwerk aan openbare laadpalen, zo blijkt uit de Benchmark openbaar laden. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
<< Start < 1 2 3 4 5 7 9 10 > Einde >>

Pagina 7 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 201 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals