Home Energie

Energie/klimaat
Wat kunnen we verwachten?

Het recente besluit van het kabinet om de gaskraan in Groningen binnen 12 jaar helemaal dicht te draaien is een waterscheiding in de verduurzaming van de gebouwde omgeving: tussen het beleid dat tot nu toe gevoerd werd om CO2 te reduceren in de gebouwde omgeving - dat volgens ons met name bij het realiseren van energiebesparing in de bestaande voorraad weinig effect heeft gesorteerd - en toekomstig beleid. En dient aanzienlijk effectiever te zijn, willen wij onze klimaatdoelstellingen halen en op termijn niet al te veel gas hoeven in te kopen bij de Noren (en de Russen). 

Lees verder bij Duurzaam Gebouwd

 
Emissies naar lucht door huishoudens, 1990-2016

De emissies van kooldioxide (CO2) en stikstofoxiden (NOx) worden voor het belangrijkste deel bepaald door de inzet van brandstoffen, voornamelijk aardgas voor ruimteverwarming. De buitengewoon zachte winter zorgde voor een aanzienlijke afname van deze emissies in 2014. 

Lees verder bij Compendium voor de Leefomgeving

 
Nederland obstakel voor wereldwijde klimaatdoelen

Olie- en gasbedrijven genieten via Nederland zoveel bescherming voor hun internationale investeringen dat het behalen van de wereldwijde klimaatdoelen in gevaar komt. Dat blijkt uit een rapport van Milieudefensie en Both ENDS. 

Lees verder bij Milieudefensie

 
Limburg wil bouw windmolenpark Venlo afdwingen

De provincie Limburg wil de bouw van een windmolenpark bij Venlo desnoods afdwingen. De gemeente Venlo besloot onlangs niet mee te werken aan de bouw van de windturbines vanwege risico’s voor de volksgezondheid. 

Lees verder bij Binnenlands Bestuur

 
Rijk vecht met Shell en Exxon over miljarden euro's aan onbenut gas

Minister Wiebes van Economische Zaken is achter de schermen in gevecht met Shell en Exxon over de rekening voor het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Het draait om de vraag of de Nederlandse Staat de oliebedrijven Shell en Exxon een miljardenvergoeding moet betalen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Meerderheid wil gasloos Binnenhof na renovatie

Bij de renovatie van het Binnenhof moeten de gasinstallaties worden vervangen door duurzamere alternatieven. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt het ongepast dat de cv-ketels en gasfornuizen blijven, nu heel Nederland van het gas af moet. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Two Towers wil vorming oesterbanken bij windmolens stimuleren

Two Towers, een samenwerkingsverband van een aantal bedrijven, wil de vorming van oesterbanken bij windmolens stimuleren en er met een aantal innovatieve technieken voor zorgen dat windmolens langer meegaan. 

Lees verder bij NU.nl

 
Grootste zonneproject ter wereld in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië en de Japanse SoftBank hebben een akkoord gesloten om voor $ 200 miljard (€ 161 miljard) het grootste zonneproject ter wereld te gaan aanleggen. In 2030 zou op het Arabische schiereiland 200 GW aan zonnepanelen geïnstalleerd moeten zijn: twee keer zoveel als er wereldwijd nu aan zonnestroom wordt opgewekt. 

Lees verder bij Technisch Weekblad

 
Iedere kas moet van het gas, maar hoe doe je dat?

Kassen zijn dan misschien niet de allergrootste verbruikers van aardgas, maar de 2600 glastuinbouwbedrijven zijn toch goed voor zo'n 7,5 procent van het totale Nederlandse verbruik. En dat moet veranderen met het oog op duurzaamheid, de eindigheid van het Gronings gas en stijgende gasprijzen. 

Lees verder bij NOS.nl

 
Groningen-besluit is in lijn met eerdere ‘rigoureuze klappen’

Frank van den Heuvel over hoe historische keuzes voor duidelijkheid zorgen: Indië onafhankelijk, mijnsluiting, splitsing energiebedrijven, einde gaswinning. Minister Wiebes doet in zijn eerste maanden als minister van Energie precies wat minister Maria van der Hoeven in 2007 ook deed: snel politieke duidelijkheid geven. 

Lees verder bij EnergiePodium.nl

 
Zonne-energie scheerde hoge toppen in 2017

Vorig jaar lag de globale investering in hernieuwbare energiebronnen opnieuw – voor het achtste jaar op rij al – boven de tweehonderd miljard euro. Met dank aan China. 

Lees verder bij EOS Wetenschap

 
<< Start < 1 2 3 4 5 6 7 9 > Einde >>

Pagina 9 van 576

Video van de week

Video van de week

Schermafbeelding 2018 06 27 om 14.13.52

Boyan bedacht opruimsysteem voor plastic

Partners

  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus
  • Partner van MilieuFocus

Nu online

We hebben 203 gasten online

Nieuwsbrief


Boek van de week

psychology 120Susan Clayton Christie Manning
Psychology and Climate Change

''The book lays out the clear relevance of psychological phenomena to perceptions, impacts and behavior''
Lees verder

Agenda energie

No current events.

Realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals